UUSIMMAT

Kolumni: Korealaiset dominoivat Assemblyillä

27.02.2012 14:36 | Teemu Hiilinen

Kolumni julkaistu alkujaan kirjoittajan blogissa Uuden Suomen sivuilla: Korealaiset dominoivat Assemblyillä.

Viikonloppuna järjestetyn ASSEMBLY Winterin suurinta antia olivat peliturnaukset, joihin osallistui pelaajia 10 eri maasta ja kolmelta eri mantereelta. Etelä-Koreasta tulleet pelaajat onnistuivat nappaamaan ykköstilan sekä StarCraft 2- että Tekken 6 -turnauksissa.

ASUS ROG StarCraft II -turnaus oli suurin Suomen historiassa järjestetty tietokonepelaamisen ammattiturnaus. Turnaukseen osallistui 32 maailman parhainta pelaajaa kolmelta eri mantereelta kilpailemaan 20 000 dollarin palkintopotista. Turnausta vauhditti neljä ammattiselostajaa, joiden joukosta löytyi kaksi englantilaista, saksalainen sekä yhdysvaltalainen. Heidän lisäksi tapahtumaa lähetettiin uudelleen eri nettistreameissa viidellä eri kielellä. Turnauksen lopullisia katsojamääriä ei ole vielä tullut, mutta pelkästään finaaleissa katsojia oli kymmeniätuhansia.

ASUS ROG:n voittajaksi nousi Team SCV:n pelaaja Choi Sung ”Polt” Hoon, joka on saanut myös lempinimen ”undying terran”. Finaalissa Hoon kohtasi ranskalaisen Ilyes ”Stephano” Satourin, joka kaatui 4-1 tuloksella kovien vääntöjen jälkeen. Korealaiset onnistuivat nappaamaan kullan lisäksi pronssin sekä neljännen tilan

Finaalit voi katsoa VOD:na SETT TV:n TwitchTV -tililtä: http://www.twitch.tv/setttv/b/309749173..

Myös Tekken 6 -pelaajia oli saapunut paikalle Aasiasta sekä Pohjois-Amerikasta. Suomalaisena ennakkosuosikkina pidettiin porilaista Jyrke ”Killerdoll” Savolaista, joka ei kuitenkaan onnistunut näissä kisoissa nousemaan palkintosijoille asti. Ykköspaikalle nousi jälleen kerran korealainen Kim ”Najin_JCDR” Hyunjin, kakkospaikan mennessä Yhdysvaltoihin Ariel ”Fighting_GM” Rio:lle. Eurooppalaiset joutuivat tässä turnauksessa tyytymään kolmanteen sijoitukseen, kun naapurimaan Boris ”The-Emperor” Ortiz nousi kovan taistelun jälkeen pronssille.

Korealaisten menestystä ei voi ihmetellä, kun tietää heidän pelikulttuurinsa. Suomessa ammattipelaaminen on hyvin harvinainen ilmiö. Vain pari suomalaista StarCraft 2 -pelaajaa, Samuli ”elfi-” Sihvonen sekä Santeri ”Naama” Lahtinen, pelaavat ammatikseen. Koreassa pelaajat asuvat ns. joukkuetaloissa, joissa he harjoittelevat päivittäin räätälöityjen ohjelmien mukaisesti. Pelaajat treenaavat myös paljon kuntosaleilla fysioterapeuttien ohjeistuksella, talon kokin tehdessä heille hyvää ravitsevaa ruokaa. Näissä olosuhteissa pystyy kehittymään huomattavasti paremmaksi pelaajaksi. Suomalainen Lahtinen on asunut nyt viimeiset pari kuukautta Koreassa harjoittelemassa joukkuetalossa. Takaisin Suomeen Lahtinen on tulossa kuun lopussa, jolloin nähdään hänen kehittymisensä.

Naaman tuntemuksia Koreasta voi lukea täältä: SETT.fi,Santeri ”Naama” Lahtinen käy läpi kokemuksiaan Koreasta

ASSEMBLY Winter oli suomalaisten taidonnäyte turnausten järjestämisestä. Pystyimme lähettämään neljää eri webstreamia eri peleistä. Selostuksesta vastasivat ammattilaiset ja turnauksesta on tullut pelaajilta vain suuria kehuja. Mitään suurempaa ongelmaa turnauksessa ei ollut, vaan kaikki järjestelyt toimivat. Valitettavasti suomalaiset mediat loistivat poissaololtaan, vaikka puhuttiin yhdestä maailman isoimmasta peliturnauksesta. 

ASSEMBLY Summerin valmistelut aloitetaan tällä viikolla ja kuuden kuukauden päästä nähdään mitä olemme saaneet aikaan!

Kolumnisti on Suomen elektronisen urheilun liiton puheenjohtaja sekä monivuotinen vaikuttaja suomalaisessa sekä eurooppalaisessa elektronisessa urheilussa.