UUSIMMAT

Konkannut THQ heräsi henkiin!

13.08.2016 12:00 | Jukka O. Kauppinen

Muutama vuosi sitten konkurssiin romahtanut pelialajätti THQ on noussut henkiin kuin ihmeen kautta. Ja aika ovelaa reittiä pitkin.

Nimittäin ruotsalainen Nordic Games -studio osti taannoin THQ:n pelisarjojen oikeuksia ja myös firman nimen. Nyt pieni pelifirma otti THQ:n nimen käyttöön ja toimii jatkossa tämän reippaasti tunnetumman brändin alla.

Nordic Games syntyi kahdeksan vuotta sitten muutaman pienen indiepelin julkaisijaksi. Pelit myivät sen verran, että pikkuprojektia kannatti jatkaa. Hiljalleen PlayStation 2:n ja Wiin pikkupelejä julkaissut firma laajentui kansainväliseksi operoijaksi, joka julkaisee pelejä myös muille alustoille.

Vuonna 2013 Nordic sitten kahmaloi THQ:n konkurssipesää ja tässäpä sitä nyt ollaan.

Nordic Games / THQ Nordic on julkaissut tähän mennessä päälle 250 eri peliä, luonut 16 omaa peli-IP:tä, omistaa kuutisenkymmentä pelien tuotenimeä ja jopa jokusen softa- ja laitepatentin. Firma on myös rahoittanut kaikkiaan 61 julkaistua peliä ja perustanut kaksi omaa kehitysstudiota. Työntekijöitä on kaikkiaan 84.

THQ Nordicilla on parhaillaan työn alla 23 peliprojektia, joista 13 on vielä julkistamattomia. Iso osa näistä on jatkoa vanhan THQ:n pelisaagoille.

Lisätietoja: http://www.thqnordic.com/

THQ
Kaikki jutut aiheesta

Muropaketin uusimmat