Konsoleille ilmestyvän Subnautican kehittäjä kertoo: ”Teimme vahingossa kauhupelin”

21.11.2018 15:00 | Muropaketin toimitus

Kehuttu seikkailu- ja selviytymispeli Subnautica saapuu PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle joulukuun alussa.

Alkuvuodesta PC:lle ja Macille ilmestynyt, Unknown Worlds Entertainmentin kehittämä Subnautica ei lähtökohtaisesti ole kauhupeli. Tai ainakaan kehittäjien ei ollut tarkoitus tehdä pelottavaa peliä, kuvailee tuottaja Charlie Huston PlayStation Blogissa.

”Halusimme tehdä vedenalaisen avoimen maailman pelin, jossa ei tapeta mitään olentoja”, kertoo Huston. ”Suurimmat fanimme kertoivat kuitenkin, että teimme vahingossa kauhupelin.”

Hustonin mukaan monet ihmisen alkukantaisista peloista tulevat esiin Subnauticassa. Hän esittelee PlayStation Blogissa useita pelissä ilmeneviä pelkoja, kuten Thalassofobian (meren ja merimatkailun pelko) ja Megalohydrothalassophobian (suurten vedenalaisen asioiden pelko).

”Varmaankin suurin ja perustavanlaatuisin on tuntemattoman pelko, mitä Subnautica pyrkii kuvaamaan kaiken aikaa. Tunne tuntemattoman tutkimisesta on meille yhtiönä niin tärkeää, että se näkyy jopa studiomme nimessä.”

Pelottavien elementtien kohtaaminen on kuitenkin Hustonin mukaan ollut pelaajille hyväksi. Hän kertoo, kuinka monet pelaajat kertovat selättäneensä pelkonsa 5-10 tunnin pelaamisella, ja jotkut ovat jopa innostuneet pelin ansiosta oikeasta laitesukelluksesta.

Subnautica ilmestyy PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 4. joulukuuta. Alta näet pelin trailerin.