Uusimmat

Konsolisaatavuus jatkuu huonona koko vuoden, kertoo Xbox-pomo

17.06.2022 19:00 Muropaketin toimitus

Ainakin Xbox Series X:n saatavuus pysyy heikkona myös lähitulevaisuudessa, sillä konsolituotannolla on nyt useita haasteita samaan aikaan.

PlayStation 5 ja Xbox Series X/S -konsolit saapuivat markkinoille noin puolitoista vuotta sitten, mutta niiden kaikkien saatavuudessa on ollut ongelmia. Valitettavasti tilanne ei myöskään ole helpottamassa vielä hyvään aikaan.

Video Games Chronicle kertoo, että Xboxin talousjohtaja Tim Stuart on kommentoinut tuoreessa haastattelussa tilannetta. Stuartin mukaan ”toimitusketju voi pysyä kivisenä läpi vuoden 2022 ja joulusesongin”.

Stuartin mukaan konsolivalmistajilla on nyt useita päällekkäisiä ongelmia. Maailmanlaajuisen mikrosirupulan lisäksi logistiikkaan liittyy uusia kustannusongelmia. Osien saatavuus on suosinut Microsoftin kevyempää Xbox Series S -mallia, jonka vuoksi sitä on ollut paremmin myynnissä.

Kuten VGC kertoi toukokuussa, myös Nintendon mukaan mikrosirupulalle ei näy vielä loppua. Oletettavaa onkin, että kaikkien konsolien valmistus ja saatavuus voivat takkuilla vielä pitkän aikaa.

Muropaketin uusimmat