Konsolisodat USA: PS4 voitti vuoden, Xbox joulun

16.01.2015 23:00 | Jukka O. Kauppinen

Realitysarja Konsolisodat USA on päättänyt vuoden 2014 kautensa menestyksellisesti. Vaikka vuosi näyttikin pitkään kahden suurimman kiistakumppanin mätöltä, ja välillä hyvin yksipuoliselta sellaiselta, tarjottiin jännittävälle yleisölle myös yllätyksen hetkiä.

Hoikka sonymaan kaunotar PlayStation 4 vei 2014-kauden voittopokaalin kotiinsa – ja taisipa napata myös Konsolisodat Universal –kisan voiton. PS4:ää näet äänestettiin yksinomaan joulukautena 4,1 miljoonalla kappaleella.

Hänellä oli kuitenkin kova vastustaja, sillä microsoftilalainen Xbox One keksi kauden mittaan korkeiden korkojen salaisuuden. Sen jälkeen hoipperointi väheni, ja Xbox One saikin jouluna enemmän ääniä kuin PlayStation 4. Vuositasolla Xboxin äänisaalis kuitenkin jäi selvästi pienemmäksi.

Kisapyörään hyppäsi kesän jälkeen kunnolla mukaan myös Wii U, joka sai lopultakin tarpeekseen seinäkukkasena koreilusta. Hän saikin jenkkikansalta enemmän rakkautta kuin koskaan aikaisemmin.

Tarkkoja lukemia yleisöääniä laskenut NPD ei kerro, mutta lopputulos on siis tämä: PS4 voitti Konsolisodat USA:n 2014 –kauden, toiseksi tuli Xbox One, joka kuitenkin sai yleisön suosikki –kruunun joulukaudella. Ja koska nintendomaan edustaja Wii U:kin löysi lopulta tanssittajia, niin 2014 kausi meni hänenkin kannaltaan paljon paremmin kuin 2013.

Lähde: NPD

Lisää aiheesta

Microsoft antoi Xbox One –kehittäjille lisätehoja seitsemännellä prosessoriytimellä 

Microsoft leikkaa taas Xbox Onen hintaa jenkeissä. Koska Suomessa? 

Nintendo tekee uutta konsolia

Xbox One pieksi PlayStation 4:n USA:ssa ja Englannissa 

Muropaketin uusimmat