”Konsolityyppejä pelottaa”, sanoo Will Wright

11.07.2012 17:30 | Jukka O. Kauppinen

Pelilegenda, pitkän linjan suunnittelija ja visionääri Will Wright, on antanut haastattelun GamesIndustry-ammattilaislehdelle. Ja kiintoisasti Wright on tainnut iskeä erääseen pelialan tiukkaan ytimeen. Nimittäin koko pelibisneksen huomiseen ja muuttuvaan markkinatilanteeseen.

”Konsolityyppejä pelottaa”, Wright sanoo vapaasti käännettynä.

”Ei niinkään rautapuolen johdosta, mutta koska bisnesmallit ovat muuttuneet.”

Sonyn taannoinen Gaikai-pilvipalveluostos osoittaa osaltaan, kuinka isotkin pelijätit yrittävät varautua huomisen pelaamisvaatimuksiin. Microsoft on jo siirtynyt pitkän aikaa kohti pilvimaailmaa, rakentaen omaa pelikonsolit, kännykät, PC:t, tabletit ja muut vempeleet yhteen tuovaa ekojärjestelmää, jossa kaikki laitteet vaihtavat tietoja keskenään pilven yli. Sony pyrkii seuraavaksi samaan omissa laitteissaan. Ja se on luultavasti silti vasta yksi monista askelista, jotka tulevat muuttamaan pelaamisen kuvaa.

Ja kun tähän alati verkostoituvampaan pelaamiseen yhdistetään muuttuneet bisnesmallit, f2p-pelaamisen vyöry ja digitaalisen levityksen hyökyaalto, niin itsekukin näkee kuinka pelaaminen on muuttunut valtavasti nykyisen konsolisukupolven aikana. Sen enempää Microsoft, Sony kuin Nintendo eivät ole pysyneet täysin kärryillä, eikä kukaan pysty kunnolla aavistamaan minne konsolimarkkinat suuntaavat seuraavien vuosien aikana.

Lisää Wrightin ajatuksia ja herran voi lukea oheisesta haastattelusta.

Lue juttu: Will Wright: ”Console guys are running scared”

Lue myös

Spelunky aiheuttaa pakkopelireaktioita – lue arvostelu

Suomalaispeli muistuttaa Counter-Strikeä, melkein liikaakin

The Secret World: toinen viikko ja maailman huonoin tankki

Tässä se on, 3DS XL