UUSIMMAT

Kontillinen kolikkopelejä

18.03.2015 12:39 | Jukka O. Kauppinen

Pitäähän sitä ihmisillä tekemistä olla. Tamperelaisen Reprocade-yrityksen Toni Cavénilla ainakin riittää nyt tekemistä, sillä muinaisten kolikkopelien ja flipperien kunnostukseen, vuokraukseen ja myyntiin erikoistuneelle firmalle tuli juuri postia. Amerikanpostia.

Cavén on näet viime viikot seurannut silmä jännänä merikonttinsa etenemistä Yhdysvalloista Suomeen ja lopulta Tampereelle firman varastolle saakka. Pitihän sitä mennä paikan päälle katsomaan, kun kaivattu kontti saapui rekan kyydissä.

Reprocadella riittää pelikonekunnostusrintamalla töitä seuraavat viikot ja kuukaudet, sillä kontti sisälsi yhteensä 43 historiallista kolikkopeliä, vanhimmat 1970-luvulta saakka. Koneet ovat vaihtelevankuntoisia, ja pari siisteintä niistä lienee pelikunnossa päivän huoltamisen ja sähköjärjestelmien vaihdon jälkeen. Osa vaatii vähintään kahden päivän kunnostuksen, ja jotkut koneista päätyvät työpöydälle pidemmäksikin aikaa. Huonoimmat vaativat todennäköisesti muun muassa puuosien vaihtamista ja huolellista elektroniikkaremppaa, sillä kosteus ja huonot säilytysolosuhteet eivät ole peliautomaattien ystäviä.

Kunnostuksen jälkeen koneet menevät Reprocaden vuokra- ja myyntikäyttöön.

Kuten kuvista näkyy, koneita on ja klassikoita piisaa:

Toni Cavénista ja Reprocadesta voi lukea lisää Skrolli-lehden 2014.3-numerosta, jonka voi ladata ilmaiseksi tästä: Lataa Skrolli 2014.3 PDF (27 Mt).

Lisätietoja: http://skrolli.fi/numerot

Lisätietoja: http://reprocade.com/

Keskustelu

Alien gun puuttuu. Se olisikin kiva olkkarin nurkkaa koristamassa.

Muropaketin uusimmat