UUSIMMAT

Korealaiset järjestivät Starcraft-turnauksen – vain kolme kuoli

19.07.2011 14:30 | Tero Lehtiniemi

Vuosittain järjestettävä maan virallinen Starcraft-mestaruusturnaus on nimittäin vaatinut kolmen pelaajan hengen.

Päivitys 15.05: Muun Domen toimitustiimin tarkistaessa tarkemmin Teron dramaattista StarCraft-turnausuutista selkeni aika nopeasti, että kyse on perusteellisesta uutisankasta.

Lähdesivusto, The Gold Rush, on brittiläinen komedia/parodiasivusto. Lähteenä käytetyn hupiuutisen sivullakin lukee selvästi, että se on ”Asia-Pacific Satire”.

Valitettavasti uutisoijamme tarttui innossaan mainiolta kuulostavaan aiheeseen, mutta ei tehnyt tarvittavia tausta- tai lähdetarkistuksia, saati kiinnittänyt riittävää huomiota mille satunnaiselle internet-sivustolle oli eksynyt.

Valitettavasti kyse on siis ehdasta uutisankasta, mitä pyydän koko Domen tiimin puolesta anteeksi.

Alkuperäisuutinen julkaistiin kello 14.30. Korjaus julkaistu klo 15.05.

tv, Jukka O. Kauppinen, päätoimittaja

Alkuperäisuutisen teksti niille, jotka haluvat nauraa kanssamme tai osoitella sormella:

Aasialaisten kansojen joukossa korealaiset ovat yleisesti vetäneet kaikessa sen lyhyimmän korren. Kamppailulajeista, kommunismista, peleistä ja monista muista lähinaapuriensa kuuluisaksi tekemistä asiosta heikompia kopioita tehtailleet korealaiset ovat kuitenkin yhdessä asiassa ohittaneet naapurinsa. Nimittäin peliaddiktiossa. Kun tällaiset veijarit sitten järjestävät peliturnauksia, tulokset ovat mitäkään muuta kuin legendaarisia.

Vuosittain järjestettävä maan virallinen Starcraft-mestaruusturnaus on nimittäin vaatinut kolmen pelaajan hengen. Jossain muussa maassa tätä voitaisiin pitää katastrofina, mutta ei Koreassa. Turnauksen järjestäjät nimittäin tähdensivät, että kuolonuhrien määrä on turnauksen 8-vuotisen historian matalin. Ensimmäisenä vuonna turnaus vei peräti 19 pelaajan hengen, ja tästä johtuen pelimaratonin pituus on myöhemmin rajattu sataan tuntiin.

Helppoa ei ole hengissä selvinneellä turnauksen voittajallakaan. 26-vuotias Kim Dae Woo selviytyi voittajaksi 2000 kilpailijan joukosta, ja palkinnot eivät ainakaan edesauta hengissä pysymistä. Palkintona Kim nimittäin sai kisaa sponsoroineelta Marlborolta ja paikalliselta olutfirma Cassilta vuoden erät kyseisten firmojen tuotteita. Kun sydänkohtaukselta kerran vältyttiin, seuraavat mahdollisuudet annetaan ilmeisesti maksakirroosille ja keuhkosyövälle.

Onnea voittajalle!

Keskustelu

Tero nyt onkin semmonen kaveri joka suoltaa omia mielipiteitäänkin uutisina.

Myötähäpeän määrä vie kohta muutamalta korealaiselta hengen.

Huvittavaahan tämä oli.

Veikkaampa, että Tero saa kuulla tuosta töissä vielä pitkään :D

Kelvollisen parodian voi tunnistaa myös siitä että juttu paksunee koko ajan.

Tuon kolme kuolemaa voisi vielä uskoa, mutta että 19 kuolemantapausta, on jo aika paksua…

Pieleenhän tämä meni. Jääköön saitille muistuttamaan lähdekritiikin tärkeellisyydestä.
Hieno tarina, silti. Hämmästyttävintä tässä on kuitenkin se, miten helposti sen saattoi ensin uskoa todeksi.

tv,
jok

edomen taso jaksaa viihdyttää päiväst toiseen, parodiaahan nämä uutiset useimmiten ovat ;D

@6 veikkaan että pulussa on joku hereillä sentään =)

Kannattais ehkä käydä joku hesarin journalistikoulu tai edes googlettaa journalistin ohjeet. Vois saada parempaa palkkaakin.

Mistä lähtien dome on alkanut julkaista absurdia satiiria totuutena? Voisi ehkä jotenkin näkyvämmin vihjata että juttu on mielikuvituksen tuotetta kuin linkkaamalla lähteenä tunnetun patent nonsense -sivuston.

Tuota voisi kutsua jo vapaaksi maaksi.
Jos haluaa itsensä mahdollisesti vaarantaa ja tappaa niin ole hyvä :)

Muropaketin uusimmat