Kotimainen pelikehittäjä Sulake joukkopotkii – jopa 60 vaarassa

29.10.2012 14:25 | Jukka O. Kauppinen

Habbo Hotelia pyörittävä suomalainen virtuaalimaailmaoperaattori Sulake on niin sanotusti liemessä. Pelitalon noin 90:stä työntekijästä irtisanottavien listalle on joutunut ”enimmillään 60 ihmistä.”

Habbo on kokenut tänä vuonna kovia, sillä palvelu sai kesällä niskaansa aimo annoksen negatiivista julkaisuutta chatissa mellastavien häiriköiden ansiosta. Lapsille ja teineille suunnattuun palveluun kun oli ilmeisesti pesiytynyt myös pervoja ja muita häiriköitä, joita keskustelumoderaattorit eivät olleet saaneet siivottua. Keskustelut otettiin tykkänään linjalta siksi aikaa, kunnes Sulake ehti uusia moderointijärjestelmänsä.

Toisaalta Sulake julkaisi syyskuussa myös uuden API-rajapintajärjestelmän, jonka avulla ulkopuoliset voivat kehittää Habboon uutta sisältöä ja uusia pelejä, joissa voidaan käyttää niin saavutuksia, mikromaksuja kuin erilaisia yhteisöllisiä toimintoja. Tässä suhteessa Habbon käyttäjille on luvassa paljon uutta ja toivon mukaan kiinnostavaakin sisältöä.

Silti, jos työntekijöistä kaksi kolmannesta on potkuvaarassa, niin fiilikset firmassa eivät liene kummoiset, kunhan YT-neuvottelut alkavat ensi viikolla.

Lisää aiheesta

Asianajaja: Virtuaaliomaisuudelle on löydyttävä lain suoja

Sulake sutaisi ennätystuloksen

Habbo Hotelin suomiteinit ovat pihalla muodista 

Lue myös

A Game of Dwarves – maanalaiset kääpiöbileet

Bad Piggies (Android, iOS, Mac, PC)

Indiekehittäjät tarjoavat piraateille porkkanaa

Skyrimille ylivertainen kultainen ilotikku

Muropaketin uusimmat