Uusimmat

Kriitikot ovat puhuneet: Horizon Forbidden West on edeltäjänsä veroinen toimintaroolipeli

14.02.2022 16:01 Muropaketin toimitus

Horizon Forbidden Westin arvosteluja on linjoilla jo kymmenittäin, ja ylivoimainen enemmistö antaa pelille kiittäviä arvioita.

Horizon Zero Dawnin pitkään odotettu jatko-osa ilmestyy viimeinkin tulevana perjantaina, ja tänä aamuna ovat pelin arvostelut täyttäneet pelimediat. Arvostelijat näyttävät olevan melko yksimielisiä siitä, että Horizon Forbidden West on edeltäjänsä veroinen toimintaroolipeli.

Metacriticissä pelille on uutisen kirjoitushetkellä listattuna 92 arvostelua, joiden keskiarvon on 89 – siis tasan sama keskiarvo kuin Horizon Zero Dawnilla viisi vuotta sitten. Vain muutamalle kriitikolle on jäänyt pelistä ristiriitainen vaikutelma, eikä pelille ole tähän mennessä merkitty yhtäkään oikeasti negatiivista arvostelua.

Tosin on paikallaan huomauttaa, että käytännössä kaikki pelistä julkaistut arvostelut koskevat sen PlayStation 5 -versiota. Vanhemman sukupolven versiota ei näytä pelanneen juuri kukaan kriitikoista.

Muropaketin arvostelussa Horizon Forbidden West sai täydet viisi tähteä, eikä arvostelijamme löytänyt paljonkaan valittamista Guerrilla Gamesin uutukaisesta. Kriitikkomme kirjoitti:

Horizon Forbidden West on juuri se jatko-osa, jota Zero Dawnin fanit toivoivat: suurempi, näyttävämpi ja monipuolisempi seikkailu, jonka maailmaan uppoutuu mielellään.”

LUE KOKO ARVIO: Arvostelu | Horizon Forbidden West on viiden tähden jatko-osa – ”Jopa vielä vaikuttavampi peli kuin Horizon Zero Dawn”

Horizon Forbidden West ilmestyy PS4:lle ja PS5:lle perjantaina 18. helmikuuta.