UUSIMMAT

Kuinka lähes sokea tyttö pystyy pelaamaan Wii U:lla

28.08.2013 23:00 | Teemu Viemerö

Yhdysvaltalainen näkövammainen Jennifer Powers ei pystynyt pelaamaan lainkaan videopelejä, ennen kuin perhe löysi peliongelmaan ratkaisun. Näet Nintendon Wii U –konsolin.

Syntymästään saakka näkörajoitteinen Jennifer on ollut pelaamisen maailmasta täysin ulkona. Erittäin huonon näön takia Jennifer joutuu katsomaan kohteitaan hyvin läheltä, eivätkä videopelit ole onnistuneet häneltä lainkaan.

Perhe kuitenkin tajusi yllättäin, että Wii U –konsolin tablet-ohjaimen näyttö on ratkaisu peliongelmaan. Konsoli kun pystyy näyttämään ohjaimen näytössä samaa kuvaa kuin televisiossakin, joten  tytön unelma perheen kanssa pelaamisesta on toteutunut.

Ominaisuutta on valitettavasti käytetty vain harvoissa peleissä, mutta esimerkiksi Marioiden pelaaminen onnistuu mainiosti.

Perhe on julkaissut myös hellyyttävän videon, kuinka tyttö pelaa toista kertaa elämässään New Super Luigi U:ta.

 

Lähde:Kotaku, How A Basically Blind Girl Can Play Nintendo Games

Lisää aiheesta

Mario & Luigi: Dream Team Bros (3DS)

New Super Luigi U (Wii U)

Onko Pikmin 3 Wii U:n paras peli? Dome testasi 

Keskustelu

Itse katson tietokoneen näyttöä lähes tuolta etäisyydeltä. Tilanne ei sentään ole ihan noin onneton, koska pystyn pelaamaan tietokonepelejä.

finlandery, itsekin olen tuota Occulus Riftiä miettinyt, että mitenkähän itselle toimisi.

Legendary wowian, ainakin omalla kohdalla aikanaan lääkärin tuomio oli, ettei tuosta ole enää tässä tilanteessa mitään haittaa. Ja 30 vuoden aikana ei ole muutoksia tapahtunut.

Pystyyköhän PS4:sta tai Xbox Onea pelaamaan sokeat ihmiset?

Näinä hetkinä saa hävetä, että ehkä ne oman elämän ongelmat eivät olekaan niin pahoja.

Muropaketin uusimmat