UUSIMMAT

Kukkahattutädit hermostuivat pelistä, jossa inkkarit eivät olekaan viattomia luonnonlapsia

17.05.2010 15:35 | Jukka O. Kauppinen

Amerikan intiaanit. Rauhallisia, viattomia luonnonlapsosia, jotka elivät rauhassa luonnon parissa, ratsastaen preerialla ja kommunikoiden suuren hengen kanssa. No, ehkä jotkut heimot, välillä. Mutta kun pudotamme Poliittisen Korrektiuden suojakilven, niin historiasta löytää paljon muutakin. Kuten raakoja intiaanisotia, joissa intiaanit eivät olleet aina pelkkiä uhreja. Ja tämähän on hermostuttanut kukkahattutätejä.

Vielä julkaisematon lautapeli King Philip’s War on herättänyt huomiota ja porua, sillä peli kuvaa erästä vähemmän tunnettua ajanjaksoa Amerikan historiassa. Ennen Yhdysvaltain itsenäistymistä Pohjois-Amerikassa oli useiden eri valtioiden siirtokuntia, tärkeimpinä tietysti Englannin. Englantilaisten siirtolaisten ja intiaanien välillä käytiin lukuisia sotia, joista yksi on otettu huomion keskipisteeksi nousseen lautapelin aiheeksi.

Mielenkiintoisesti sikäläiset intiaanijärjestöt kuitenkin hermostuivat pelistä niinkin kovasti, että he haluaisivat estää pelin julkaisun. Peli kun esimerkiksi antaa intiaaneista kuvaa julmina, verenhimoisina villeinä. Niin, siirtokuntien polttaminen ja asukkaiden skalpeeraaminen 1675-1676 käydyssä sodassa ei ollut suinkaan pahantahtoista tai villiä. Julmuudet toki toimivat toiseenkin suuntaan ja sota vaati kaikkiaan tuhansia henkiä.

Kriitikoiden näkökulmat sattuivat erityisen kirpeästi strategiapelijulkaisija Shapnel Gamesin blogaajan silmiin, jota intiaaniheimojen vaatimukset eri osapuolten näkemysten huomioinnista suorastaan huvittivat. Jos toisen maailmansodan sotapeleissä huomioitaisiin samalla tavalla myös natsien näkökulmat tapahtumiin, niin siitähän se poru vasta nousisi.

Mielenkiintoista luettavaa kirpeästä aiheesta:

Vaarallisia nappuloita.

Lue myös

Ennakko: Prince of Persia The Forgotten Sands (PC, PS3, Xbox 360)

Guitar Hero ja DJ Hero saavat jatkoa

Remedy: Alan Wake 2 on ”käytännössä varma”

Rock Band 3 esille tässä kuussa 

Muropaketin uusimmat