Kulttiklassikon jatko-osalla kiusoitellaan taas – missä viipyy Beyond Good & Evil 2?

27.09.2016 19:30 Jukka O. Kauppinen

Vuonna 2003 Ubisoft julkaisi pelin, jota harva pelasi – mutta kaikki pelanneet rakastavat sitä yhä koko sydämestään. Beyond  Good & Evilille on sittemmin odoteltu jatkoa kuin kuuta nousevaa, turhaan.

Silti toivo elää. Myös Rayman-pelit luonut ranskalainen pelisuunnittelija Michel Ancel on luvannut, että kyllä jatkoa vielä tulee, joskus. Peliä jopa vilautettiin trailerilla jokunen vuosi sitten E3-messuilla. Mutta sitten syvä hiljaisuus on taas laskeutunut.

Viime viikolla Ancel jopa kategorisesti huusi mukamas kauhuissaan ”NO!”, kun herralta kysyttiin kiusillaan voisiko hän kertoa jotain jatko-osasta. Ja nyt hän sitten meni ja julkaisi kiusoittelevasti selvästi peliin liittyvän kuvan Instagramissaan:

Beyond Good & Evil

Kiintoisa kuva herättää kovasti mietteitä, sillä kuvan pikkupossu on varsinaisessa pelissä iso karju. Olisiko Ancelilla siis tekeillä jonkinlainen esiosa?

Beyond Good & Evil

Michel Ancel jakaa nykyään aikaansa Ubisoftin ja oman Wild Sheel -studionsa välillä. Herran pääprojekti on Dome.fi:ssä aiemmin esitelty shamaaniseikkailu Wild, joka kuulemma etenee oikein hyvään tahtiin.

Beyond Good & Evil itse ilmestyi vuonna 2003. Lainaus sen myöhemmän HD-uudelleenjulkaisun arvostelusta:

Kriitikoiden ylistyksestä huolimatta harva osti pelin, kun se julkaistiin vuonna 2003. Kenties aika ei ollut kypsä pienirintaisille naissankareille. Tai ehkä pelin eläimiin perustuvat hahmot vieraannuttivat yleisön sen äärestä, ja ajoivat massat jatko-osien turvalliseen maailmaan. Oli miten oli, Beyond Good and Evil on jälleen täällä, yhtä maittavana ja kieron viehättävänä ennenkin.

Vaikka Beyond Good and Evil on saanut nimensä perään HD-leiman, kaikki muu on pysynyt ennallaan. Tämä palvelee niin peliin jo  alkuperäisen julkaisun yhteydessä tutustuneita, kuin siitä vasta nyt kuulevaa kirkkokuntaa. Päätös on perusteltu. Peli on ikääntynyt arvokkaasti, eikä sen ydintä ole tarvis viilata. Konseptin sorkkiminen olisi kaiketi vain suututtanut vanhat fanit, ja suuttumus intterwebeissä on nykyään vakava asia.

Lue koko arvostelu: Beyond Good and Evil HD (PS3, Xbox 360)

Lue myös alkuperäinen arvostelu: Beyond Good & Evil (GC, pc, PS2, Xbox)

Lisää aiheesta

WILD-ensikosketus – rajaton shamaaniseikkailu eläinten ja luonnon ystäville