UUSIMMAT

Kun edes Early Access ei enää riitä, tarvitaan Earliest Access

17.07.2014 16:00 Miikka Lehtonen

Steamin Early Access -ohjelma on antanut pelikehittäjille tilaisuuden julkaista pelejään keskeneräisinä ja sitten tienata hieman rahaa samalla kun he tuunaavat pelinsä julkaisukuntoon. Nyt sekään ei enää riitä, sillä eräs peli lähtee Earliest Access -linjalle.

Mainiosta Dungeons of Dredmorestaan tunnettu Gaslamp Games valmistelee parhaillaan tulevaa Clockwork Empires -peliään julkaisukuntoon. Dwarf Fortress -henkisessä viritelmässä pyöritetään kaupunkia Cthulhu-viittauksia vilisevässä steampunk-universumissa ja kiinnostavaltahan se näyttää. Peli on tulossa Steamin Early Accessiin elokuussa, mutta se ei ole ensimmäinen kerta, jolloin sitä voi pelailla.

Gaslamp Games aikoo julkaista pelinsä ensin ”Earliest Access” -versiona, mikä tarkoittaa käytännössä tosi rankkaa alfa-versiota. Earliest Access -version ostaneet pääsevät pelaamaan jo ennen Steamiin hyppäämistä, minkä jälkeen he saavat sitten myöhemmin Early Access -version ja lopullisen version automaattisesti. Mutta miksi tällaiselle tielle?

”Earliest Access on mahdollisuus laajentaa testaustamme suuremmaksi kuin mihin pystyisimme sisäisesti menettämättä mahdollisuuttamme kommunikoida suoraan faniemme kanssa. Peli vaatii yhteensopivuustestausta, suurta bugimetsästystä ja UI-tuunailua ennen kuin olemme valmiita Steamiin. Ja lisäilemme tietenkin peliin kaikenlaista kivaa matkan varrella, koska emme voi sille mitään.”

Fiksulta kuulostaa. HC-fanit pääsevät tallomaan pahimmat bugit pois ennen Steam-debyyttiä.

 

Lähde: PC Gamer