Kun Leeroy Jenkins törmäsi nerffimailaan – Hearthstone tasapainottuu

14.09.2014 12:00 | Juho Anttila

Jotta verkkopelit pysyisivät mielenkiintoisina ja monipuolisina, on niiden tasapainon oltava viimeisen päälle kunnossa. Muuten strategiat ja pelitavat yksipuolistuvat, kun pelaava kansa siirtyy kohti niitä muutamaa toimivaa reseptiä. Pelien tasapainottaminen onkin jatkuva prosessi.

Blizzardin mainio Hearthstone-korttipeli kärsii myös tasapainovaikeuksista siinä, missä muutkin verkkopelit. Tuleva päivitys pyrkii korjaamaan ainakin pari niistä. Nerffimailalla kalautetaan muun muassa World of Warcraft -klassikko Leeroy Jenkinsiä, jonka pelaaminen on jatkossa hieman aiempaa kalliimpaa.

Toinen tasapainotustoimenpide onkin ehtinyt jo aiheuttamaan surua ja epätoivoa metsästäjäpakalla pelaavien keskuudessa. Suosittu Starving Buzzard – Unleash the Hounds -kombinaatio muuttuu vaikeammaksi, kun Starving Buzzard kallistuu kahdella manalla. Toki kortin hyökkäys- ja puolustusarvot kasvavat myös, mutta nehän eivät ole olleet koskaan Starving Buzzardin oleellisin ominaisuus.

Pelin vanhempi tuottaja Yong Woo kommentoi, että digitaalisella korttipelillä on yksi etu vanhanaikaisiin peleihin nähden. Tekijät saavat jatkuvasti palvelimilta dataa siitä, miten pelaajat pelaavat ja miten erilaiset korttiyhdistelmät toimivat. Woon mukaan on mielenkiintoista nähdä, miten pelaajien käsitys siitä, mikä on epätasapainoista ja epäreilua poikkeaa kylmän datan paljastamasta datasta. Tämä selittää suuren osan niistä tapauksista, joissa jokin korttiyhdistelmä tuntuu kerta kaikkiaan epäreilulta, mutta muutosta sääntöihin ei näy eikä kuulu.

Lähde: Joystiq

Lisää aiheesta

Blizzard kuuntelee pelaajia – värväsi huippupelaajan kehittämään Hearthstonea

Hearthstonen maailmanmestaruuskisoissa liikkuu iso raha

About paras mobiilipeli – arvostelussa Blizzardin Hearthstone

Keskustelu

Starving buzzard nousee 2 manasta 5 manaan eli nousee kolmella. Juttuun kannattaa ehkä lisätä myös että tämä tekee kortin täysin pelikelvottomaksi, kukaan ei sitä tule enää ikinä mihinkään deckiin laittamaan.

Omasta mielestä Leeroysta olisi pitänyt tulla 4 mana 5/2 ja Buzzardista sellainen, että vetää kortit vasta kun beastit kuolee. Samaan pakettiin vielä hunters mark 1 manaan niin hunter olisi balanced, eikä kuollut kuten se nyt tulee olemaan.

Heh, toi nerffihän on just pahin roguelle. Samalla manalla millä ennen vedit 3 leeroy:ta saat enään 2. Hunuilla sentää voi vielä comboo buzzard + hound + wolffi + hunters mark

Eipä tolla nerffillä ole kauheasti vaikutusta naurettavaan leeroy jenkins + shadowstep + cold blood comboon, joka ainaki mun mielestä on ainoa ongelma tän kortin suhteen.

Muropaketin uusimmat