Kun vääntö ei riitä – PC-pelaajat kaipaavat tehokkaampia pelikoneita

17.10.2014 20:00 | Jukka O. Kauppinen

Kyllähän me PC Gaming Master Racen edustajat sen tiedämme. Konsolit ovat tehottomia nuhapumppuja kunnon PC-tykkiin verrattuna. Mutta samalla tyytyväisen julkisivun alla kytee tyytymättömyys. Kun konetta voi päivittää, niin sitä myös tekisi mieli päivittää. Ja niin se hyväkin pelikone tuntuu jotenkin riittämättömältä.

Jimm’s PC-Storen teettämän nettikyselyn vastausten perusteella joka kolmas aktiivinen pelaaja kaipaa tehokkaampaa pelikonetta, sillä heidän mielestään nykyinen tietokone ei ollut riittävän tehokas pelaamiseen.

90 prosenttia vastaajista olisikin valmis vaihtamaan jonkin komponentin tai osasen parempaan tietokoneensa suorituskykyä parantamaan.

Kyselyn mukaan peräti kaksi kolmasosaa (65 %) vastaajista oli sitä mieltä, että peleissä grafiikalla ja näytön tarkkuudella on paljon merkitystä.

40 prosenttia vastaajista pitää juuri tietokoneen näytönohjainta laitteensa heikoimpana lenkkinä eli yksittäisenä osana, jonka vaihtaisi ensimmäisenä nykyistä parempaan vaihtoehtoon.

Toinen pelien kannalta vaativa osa on tietokoneen suoritin, jonka 17 % vastaajista olisi vaihtamassa ensimmäisenä.

Kolmannelta sijalta löytyivät kiinto- ja SSD-levyt, jotka ovat ensimmäisenä vaihtolistalla 11 prosentilla vastaajista.

Kyselyssä tiedusteltiin myös mitä tulevaa pc-peliä pelaajat odottavat eniten. Ylivoimaiseksi ykkössuosikiksi nousi toimintapeli Grand Theft Auto V 14,9 prosentin äänillä. Kolmen suosituimman joukkoon mahtuivat myös roolipeli The Witcher 3 (4,9 %) sekä marraskuussa ilmestyvä Far Cry 4 (3,7 %).

Nettikysely toteutettiin syys-lokakuussa 2014. Vastaajia oli 1 419 kappaletta. Vastaajista 76 % pelaa PC-pelejä vähintään viikoittain ja 57 % päivittäin. Kaikkiaan pelaamista kertoi harrastavansa jopa 92 prosenttia vastaajista. Vastaajista oli 82 prosenttia miehiä ja 18 prosenttia naisia.

Lisätietoja: http://www.jimms.fi/

Lisää aiheesta

Elite Dangerous: Mooren laki on ystävämme 

Kolumni: mikä on oikea peli? Kuka on oikeasti pelaaja?

PC-miehiä muistetaan tänä vuonna toisellakin Assassin’s Creedillä  

PC-pelaaminen kasvaa nopeammin kuin konsoleilla  

Muropaketin uusimmat