UUSIMMAT

Kuoleva vanhus sai lohtua virtuaalitodellisuudesta

18.04.2014 14:00 | Juho Anttila

Oculus Riftiä ja virtuaalitodellisuutta on pidetty pelaamisen ja yleensäkin viihteen tulevaisuutena. Alan viimeisimmät tekniset läpimurrot ovat mahdollistaneet virtuaalitodellisuuden tuomisen kaiken kansan ulottuville. Tämän muutoksen jäljiltä se, miten kulutamme viihdettä voi muuttua dramaattisesti. Virtuaalitodellisuus voi tarjota kuitenkin jotain vielä paljon hienompaa kuin pelkkää viihdettä.

Pelitaiteilija Priscilla Firstenbergin syöpää sairastava isoäiti ei enää jaksanut liikkua ulkona. Sairaalle vanhukselle tämä oli traagista, sillä ulkoilu pihalla oli ollut naisen rakkain tapa viettää aikaa. Keskusteltuaan työkavereidensa kanssa uudesta teknologiasta Firstenberg keksi ottaa yhteyttä Oculukseen ja pyytää käyttöönsä Oculus Riftiä voidakseen tarjoa isoäidilleen mahdollisuuden kokea ulkomaailma virtuaalitodellisuuden kautta.

Oculuksella tartuttiin ideaan välittömästi ja Firstenberg saikin käyttöönsä Oculus Riftin kehitysversion. Laitteen avulla sairas isoäiti pääsi muun muassa kokeilemaan laitteen Tuscany-demoa ja näkemään itsensä omalla pihallaan Googlen Street View -palvelun demototeutuksen kautta vuosia aiemmin otetusta valokuvasta.

Valitettavasti Priscilla Firstenbergin isoäidin tila heikkeni ja hän menehtyi ennen kuin Firstenberg sai valmiiksi erityisesti isoäitiään varten kehittämänsä virtuaalitodellisuuskokemuksen. Valmis sovellus olisi pitänyt sisällään perhosia, vesiputouksia ja keijujen täyttämän metsän. Vaikka tämä sovellus ei valmistunutkaan ajoissa, Priscilla Firstenbergin isoäiti ehti saada paljon lohtua Oculus Riftin tarjoamista kokemuksista. Tämän voi todeta itse alta löytyvästä videosta.

Lähde: Polygon

Lisää aiheesta

Oculus VR:n johtaja uskoo: virtuaalitodellisuus syrjäyttää television

Virtuaalitodellisuus myöhästyy – Oculus Riftin tuotanto jäissä komponenttien loputtua

Oculus Riftin tulevaisuus on mobiili