Kuukausimaksut myös Guitar Heroon?

03.12.2009 14:41 | Jouni Mäki-Panula

Activision pohdiskelee kuukausimaksun käyttömahdollisuutta Guitar Hero -pelien lisäsisällöissä. ”Se on ehdottomasti yksi asioista, jotka haluaisimme tehdä”, kertoi Activisioniin kuuluvan RedOctanen Kai Huang.

”Musiikin lisensointi on kuitenkin mutkikasta. Kuluttajat haluavat sitä. Minä haluan sitä. Yritämme sovitella ratkaisun”, jatkoi Huang jälleen tarinoiden kuukausimaksuista.

Activisionin näkemyksessä Guitar Heroista ja mikseipä muistakin musiikkipeleistä maksetaan tulevaisuudessa kuukausimaksua, joka oikeuttaa kaiken lisäsisällön käyttämiseen ilman erilliskorvauksia.

Kaunis ajatus, ainakin jos tavoitteena on maksimoida rahavirrat. Mutta tykkänään toinen asia on se, että moniko on niin aktiivinen musapelien ystävä, että olisi halukas maksamaan jatkuvaa kuukausimaksua suuremmastakaan bändipelien biisilistasta? Todennäköisempi skenaario olisi se, että kaveriporukka avaa tilin kuukaudeksi yhden illan tai viikonlopun bailausta varten ja pistää tilin sitten kiinni.

Potentiaalisesti Rock Band –pelisarjalla olisi kuitenkin tiettyä potentiaalia kuukausimaksuihin, sillä onhan Rock Band –biisikaupassa markkinoiden laajin valikoima, yli 1000 biisiä. Jos samaan – pieneen – maksuun saataisiin yhdistettyä vaikkapa samojen biisien maksuton lataaminen suositusta musakaupasta, niin juttu saattaisi jo toimiakin.

Lue myös

Arvostelu: Need for Speed: Shift (PSP)

Blizzard: turha yrittää kopioida WoWia

Pandemic kuoli, Mercenaries elää

Real Girlfriend ei kelpuuta huonoa pelikonetta: rangaistus on kamala