Kuukausimaksut myös Guitar Heroon?

03.12.2009 14:41 | Jouni Mäki-Panula

Activision pohdiskelee kuukausimaksun käyttömahdollisuutta Guitar Hero -pelien lisäsisällöissä. ”Se on ehdottomasti yksi asioista, jotka haluaisimme tehdä”, kertoi Activisioniin kuuluvan RedOctanen Kai Huang.

”Musiikin lisensointi on kuitenkin mutkikasta. Kuluttajat haluavat sitä. Minä haluan sitä. Yritämme sovitella ratkaisun”, jatkoi Huang jälleen tarinoiden kuukausimaksuista.

Activisionin näkemyksessä Guitar Heroista ja mikseipä muistakin musiikkipeleistä maksetaan tulevaisuudessa kuukausimaksua, joka oikeuttaa kaiken lisäsisällön käyttämiseen ilman erilliskorvauksia.

Kaunis ajatus, ainakin jos tavoitteena on maksimoida rahavirrat. Mutta tykkänään toinen asia on se, että moniko on niin aktiivinen musapelien ystävä, että olisi halukas maksamaan jatkuvaa kuukausimaksua suuremmastakaan bändipelien biisilistasta? Todennäköisempi skenaario olisi se, että kaveriporukka avaa tilin kuukaudeksi yhden illan tai viikonlopun bailausta varten ja pistää tilin sitten kiinni.

Potentiaalisesti Rock Band –pelisarjalla olisi kuitenkin tiettyä potentiaalia kuukausimaksuihin, sillä onhan Rock Band –biisikaupassa markkinoiden laajin valikoima, yli 1000 biisiä. Jos samaan – pieneen – maksuun saataisiin yhdistettyä vaikkapa samojen biisien maksuton lataaminen suositusta musakaupasta, niin juttu saattaisi jo toimiakin.

Lue myös

Arvostelu: Need for Speed: Shift (PSP)

Blizzard: turha yrittää kopioida WoWia

Pandemic kuoli, Mercenaries elää

Real Girlfriend ei kelpuuta huonoa pelikonetta: rangaistus on kamala

Keskustelu

Ahaha.. Guitar hero ehkä paskin peli mitä ollaan IKINÄ tehty MILLEKÄÄN alustalle ja nyt vielä kuukausimaksu ?? :D

@20

Ihan oikeilla jäljillä. Käynyt hyvin ilmi myös talouteen ja markkinointiin liittyvillä kursseilla. EActivision taitaa perseillä itseään kohti paskafirman mainetta. Ei olisi uskonut aikaa sitten moista näkevänsä. Itteäni ei onneksi kiinnosta eli on toisaalta melko samantekevää, jos konsoloideilta viedään roposet poijjes.

Hohhoh, kuulostaa harvinaisen tollolta. Onneksi kukkarollaan voi tässäkin asiassa äänestää :)

@1

Miten kuluttajie tuotetaan

Kuluttajien tuotantoprosessi on kuitenkin hyvin hienovarainen. Jos ihminen tulkitsee, että häntä manipuloidaan, hän voi vetäytyä. Siksi kuluttajien tuotannon tekniikka pyrkii osallistamaan ihmisiä aktiivisesti prosessin kaikkiin vaiheisiin, jotta he kokisivat itse haluavansa sitä, mitä mainostaja haluaa heidän haluavan. Ihminen sisäistää mainoskulttuurin ulkoisen hallinnan muodon osaksi omaa minuuttaan ja alkaa vapaasta tahdosta itse hallinnoida itseään.

Tuotteen ja kuluttajan yhteensulautuminen on ristiriidassa sen klassisen talousopin idean kanssa, että tuotteen valmistus lähtee liikkeelle olemassa olevasta tarpeesta, kysynnästä markkinoilla. Näin ei välttämättä ole, vaan tarve voidaan luoda mainonnan avulla yhdistämällä tuote tietynlaiseen elämäntapaan tai alakulttuuriryhmään.

http://www.maailmantalous.net/?q=fi/node/341

@13:

Olet asian ytimessä , just noinhan se menee oikeasti. Pitää kimaltaa vaikka konkurssi tulisi ettei tunne itseänsä huonommaksi kun naapurin Izmo… *huokaus ja pään pudistus*

@14:

Mikä ihmeen Call of Duty ? Pistäppäs nyt makuulle vähäksi aikaa , kyllä se siitä helpottaa…

Tyhmä valittaa rahastuksesta sitä nähdessään. Viisas jättää ostamatta.

Ja näin näämme Activisionin konkassa parin viikon päästä kun ovat julkaiseet uuden Guitar Heron kauppoihin.

Mikäs siinä, ottakaa vaan tyhmiltä rahat pois. Hullu ei ole se, joka pyytää, vaan se joka maksaa.

@8:

Painu sinä Call of Duty-sankari sitten oikeille sotakentille ja riehu siellä, loppuu tollanen perkeleen leikkiminen virtuaalisodan muodossa.

Ihan oikein. Kaikki tollaset konsoli hömpötykset megaverolle vaan. Ja tostakin noi repii julmetut rahat kun päs*krhm* maksaa suu messingillä uusimmasta The Virtanen band:n tjms. renkutuksesta kuukausimaksun että pääsee sen kerran vkl. näyttää naapurin Izmolle miten muoviFender laulaa ;D
Sitten vielä konsoliväki jaksaa ihmetellä miksi kaikesta pitää maksaa? Peilin eteen mars.

Mkäs tossa. Jos sieltä sitten saa enempi materiaa, kun nykyään ladattua. Ei todellakaan kukaan täysjärkinen ala maksamaan n.50:stä lisäbiisistä kuukausmaksuja, mutta jos tarjolle tulee satojatuhansia kappaleita, niin ok. Meinaan, että varmasti löytyy jokaiselle jotakin, niin kyllä siitä minä ainakin pystyn pikkusiivun joka kuukaus laittamaan, jos tosiaan saa rahalle vastinetta.
Aika tämänkin asian näyttää :)

ja kyllä ainakin meidän kaveriporukassa rockbandin jauhaminen rajoittuu siten että ne kovat biisit on eniveis ostettu ja muu ei kiinnosta. Peli-iltoja kertyy muutama per kuukausi.

Ei tällaista varten mitään kuukausimaksuja aleta maksamaan.

Toivon todellakin että ne tekevät sen , loppuis toi naurettava wannabe rockstar touhu siihen meinaan kun toi koko konsepti romahtaisi. Ai v***u että nää musapelit osaa olla ärsyttäviä , soittakaa saatana vaikka nokkahuilua jos luulette muusikoita olevanne eikä tollasia ’muka’ soittimia…prkl

Xbox live on kuukausimaksullinen ja silti joudut maksamaan siellä olevasta lisäsisällöstä vielä lisää rahaa, kaikki pikkupelit ja lisäsisällöt isompiin peleihin maksavat enemmän tai vähemmän $$$. Nyt siis live maksujen lisäksi pitäisi Guitar Herossa ruveta maksamaan erikseen vielä siitäkin kuukausimaksua. Ei vittu mitä touhua.

Miten niin ei sopisi? Pelien pelaamissykli on konsoleilla niin pieni, että tuo on ihan hyvä idea; maksetaan kuukausimaksua ja saadaan kaikki lisäsisältö ja uudet biisit käyttöön.

Valittajille: cry moar plex

öö guitar hero ei ole sellainen peli johon kuukausimaksut sopivat. Joten tämä ei tule tapahtumaan, jos tulee niin aika nopeesti menettävät pelaajansa.
Porukka ei kuiteskaan käytä aikaa guitar hero peleihin niin paljon aikaa kuin esim mmorppeihin niiin ei siin oikein tuu rahoille vastinetta jos kuukausimaksu tulee….

Aktiivisesti olen uusien kappaleiden listaa niin Rock Bandista kuin Guitar Herostakin seurannut, eikä kyllä muistu mieleen milloin viimeksi olisi mitään vähänkään kiinnostavaa listalta löytynyt.

Näytä kaikki kommentit

Muropaketin uusimmat