Kuvat: Little Nightmares -sarjakuva saattaa pilata hienon kauhupelin

07.06.2017 08:18 | Muropaketin toimitus

Tarsier Studiosin kauhupeli Little Nightmares on yksi vuoden 2017 puhutuimmista julkaisuista. Nyt sen mystinen maailma on levinnyt myös sarjakuvien puolelle.

Titan Comicsin kustantamasta Little Nightmares -sarjakuvasta julkaistiin Yhdysvalloissa ensimmäinen numero viime viikolla. Sen käsikirjoituksesta vastaavat Alex Paknadel ja Dan Watters. Tummanpuhuva kuvitus on Aaron Alexovichin käsialaa.

Kuten Muropaketin arvostelussa kiiteltiin, Little Nightmares -peli ei turhia selitellyt. Pelaaja heitettiin synkkään maailmaan, jossa kaikki oli hieman vinossa, hieman pelottavaa. Minkäänlaista dialogia ei Tarsierin tuotoksesta löytynyt, vaan pelaaja sai itse tulkita Little Nightmaresin tapahtumia oman kokemuskenttänsä ja mielikuvituksensa kautta.

Sarjakuvarintamalla tulokulma on toinen.

Jo Little Nightmares #1:n ensimmäisillä sivuilla aletaan perata pelin esittelemää maailmaa ja Six-pelihahmon asemaa siinä.

Tarina on yhä pahasti kesken (Little Nightmares #2 ilmestyy vasta heinäkuussa), mutta ensimmäisen numeron perusteella vaikuttaa vahvasti siltä, ettei sarjakuvaan kannata tarttua ainakaan ennen pelin pelaamista. Kuutamolla oleminen ja seuraavan painajaismaisen hahmon tai tapahtuman odottaminen kun on olennainen osa Little Nightmaresin lumoa. Pahimmassa tapauksessa sarjakuva voi jopa pilata koko pelikokemuksen.

Titan Comicsin uutuuden virallinen kuvaus kuuluu seuraavasti:

”Enter the terrifying and unpredictable comic series based on one of the most hotly-anticipated games of 2017! Little Nightmares game follows Six, a young girl in a yellow raincoat, as she explores the horrifying world of The Maw, looking for a way out! Comic written by Alex Paknadel (Arcadia, Assassin’s Creed) and Dan Watters (Limbo, Assassin’s Creed) and illustrated by Aaron Alexovich (Invader Zim, Serenity Rose)”