Uusimmat

Kyberpunk-etsiväkin luottaa charmiin ja lierihattuun – Tex Murphyn uusi seikkailu on Peukun arvoinen

16.07.2014 20:00 Jukka O. Kauppinen

Pekka Leinonen matkusti tulevaisuuteen, aikakauteen jossa kaiken neonin ja kyberin keskellä on yhä tarvetta vanhanaikaiselle etsiväntyölle. Testissä Tex Murphy!

Tex Murphy on 2040-luvun New San Franciscon viimeinen vanhan koulukunnan yksityisetsivä, joka sai lupansa pientä korvausta vastaan ja on itseoikeutettu tanssinopettaja, joka rakastaa bourbonia ja tupakkaa. Maailma ei ollut juurikaan muuttunut sodasta huolimatta muutamassa vuosikymmenessä. No, paitsi mitä hologrammit olivat tulleet itsetietoiseksi ja mutantit koittavat selvitä ihmisten kanssa kaupungissa, jonka kaltaisen voisin ehkä löytää vaikka jonkin hakurobotin palvelulla. Lentävät autot sentään on keksitty.

Ennen vanhaan dekkareissa oli asennetta. Nykyään niitä ei edes jaksa lukea tai katsoa, kun olennainen seikka tuntuu olevan välillä se, että valmistetaan tomaattikastiketta tai spagettia ja syödään sitä. Tex Murphy ei siihen sortunut, hän vain halusi vain selvittää keissinsä – ja sai välillä rautaputkesta selkäänsä. Mutta silti. Se tietty  etsivän työhön sisältyvä kunniakkuus sai aina hänet jatkamaan työtä, josta ei paljon pennejä irronnut.

Chris Jones näytteli aiemmissa Tex Murphyissä päähenkilöä, joka yritti parhaansa selvittääkseen tapauksensa ja loppujen lopuksi yleensä onnistuikin tavoitteessaan, kuin Leisure Suit Larry konsanaan.

Lue koko arvostelu: Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure (Mac, PC)

Lisää aiheesta

Graphic Adventures -kirja sukeltaa seikkailupelien Wikipedia-historiaan

Huopahatun paluu: Tex Murphy -kickstarter ylitti tavoitteensa reilusti ja toteutuu suunniteltua parempana!

Lords of Midnight (Android, iOS, Mac, PC)

Uusi Tex Murphy: lähettikö joku HD-kameran vuoteen 1997? 

Valiant Hearts (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)