Kymmenen Titanfall-hetkeä

20.02.2014 11:30 | Jukka O. Kauppinen

Titanfall. Jumpe. Kai sitä kehtaa vähän lisääkin hehkuttaa, sillä onhan se hemmetin kovalta vaikuttava peli. Jos et ole jo lukenut, niin lukaise ihmeessä vähän pohjia täältä: Titanfall –ennakko (PC, Xbox 360, Xbox One).

Ja sitten… Ne otsikossa luvatut kymmenen hetkeä. Kymmenen esimerkkitilannetta pelin tiimoilta:

Matsi alkaa. Pelaajat pudotetaan kentälle jalkaväkenä, tai tarkemmin sanoen pilottina. Taistellessasi kello tikittää ja mitä kovemmin mesoat damaa vastustajaan, sitä nopeammin titaanisi saapuu kentälle.

Jalkaväki ei ole täysin avutonta vihollisen titaaneja vastaan. Pelaajalla on käytössään maaliin lukittuva panssarintorjuntaohjus. Sen lukittuminen kestää kuitenkin hetken aikaa, jolloin pelaaja on väkisinkin vihollisen näkyvissä. Mikä pahinta, titaanin puolustussensorit havaitsevat, että joku yrittää lukittua.

Vihollisen titaani käyttää suojakenttäänsä. Suojakenttä sieppaa vastustajan ballistiset ammukset – ja sinkoaa ne takaisin kohteeseensa. Kenttä toimii vain rajallisen aikaa.

Tsomp. Sattui. Ei satu enää. Vastustajan titaani tuli ja tallasi minut rikki. On se iso.

TITANFALLLLLL! TIMBEEEER! Kohta rytisee, kun siirryn jalkaväestä oman titaanin ohjaksiin. Sieltä se tulee, taivaalta!

Titaanit ovat isoja, kestäviä ja tulivoimaisia. Sodan kuninkaita, mutta eivät silti voittamattomia. Jalkaväkikin tekee ilkeää jälkeä suojiin, jos niiden antaa mellastaa liikaa. Juuri tällä hetkellä vihollisen pilotti yrittää lukittaa pst-aseensa titaaniini, joten nyt olisi syytä joko sinkaista vauhdilla kulman taa tai kääntyä ja nitistää se ja nopeasti.

Visuaaliset efektit ovat komeita, aivan päheän komeita. Siellä kärtsää vastustajan sotakone.

Taistelu on voitettu – mutta vielä on viimeinen silaus tehtävänä. Henkiinjääneet viholliset näet yrittävät paeta taistelukentältä evakuointialuksellaan. Oma tiimi yrittää nitistää alukselleen kipittävät viholliset, ehkä jopa tuhota näiden aluksen ennen kuin se nousee taivaisiin.

Auts auts auts! Kohta sattuu! Titaanini on tuhoumassa ja pilotti on vetänyt heittoistuimensa kahvasta.

Heittoistuin viskaa pilotin korkealle taivaalle, josta tämä laskeutuu rakettivarjollaan takaisin kentälle sotimaan jalkaväessä. Eräs titaani muuten räjäyttää tuhoutuessaan ydinreaktorinsa, mitä voi joskus käyttää ovelasti hyödykseen kokonaisen vihollisosaston tuhoamiseksi!

Lue lisää: Titanfall –ennakko (PC, Xbox 360, Xbox One)