Uusimmat

L.A. Noire vie kolme DVD:tä … tai yhden Blu-rayn

06.05.2011 09:26 Miikka Lehtonen

Rockstarin kauan odotettu ja alati herkullisemmalta näyttävä L.A. Noire on enää parin viikon päässä ja ainakin täällä hype on puraissut sen verran kovaa, että odotus tuntuu miltei fyysisesti tuskalliselta. Jos et ole vielä peliäsi ostanut, vielä ehdit pohtia, kummalla alustalla sen haluat. Vaikuttaakohan pelin massiivinen koko ostopäätökseesi?

Eräs modernin konsolisukupolven tympeimmistä ja väsyneimmistä väännön aiheista liittyy konsolien levyformaatteihin. Ihan kuin CD-ROM-pelien kulta-aikaan konsanaan, monet uskovat edelleen, että suurempi levy tarkoittaa automaattisesti parempaa peliä. Rehellisesti sanoen perinteinen tuplakerroksinen DVD riittää useimmille konsolipeleille ihan hienosti ja se Blu-rayn ylimääräinen tila hukataan useimmiten pakkaamattomaan videoon ja muihin luksus-hyödykkeisiin. Mutta ei aina.

Rockstar on nimittäin kertonut, että L.A. Noire tulee viemään Xbox 360:lla massiiviset kolme DVD:tä. Firma itse väittää, että syypää on pelin käyttämä kasvomallinnustekniikka, jossa kaikkien sen näyttelijöiden kasvonliikkeet on vangittu pikkutarkasti ja huisin realistisesti. Kun keskusteluja sitten riittää, myös uniikkia dataa riittää reippaasti. Mutta niin paljon, että peli vaatii kolme levyä? No, tuskin ihan yksinään.

Todennäköisesti kyse on myös osittain optimoinnista. Kun DVD:t nyt eivät tunnetusti paljon maksa, pelin voi kätevästi jakaa kahden levyn sijaan kolmelle ja näin tunkea mukaan samoja asseteja kahteen tai kolmeen kertaan, jotta levyvaihdot pysyvät minimissä.

Niin. Ja kolikon kääntöpuoli? L.A. Noiren PlayStation 3 -versio tulee yhdellä yksikerroksisella Blu-raylla. Vaikuttiko ostopäätökseesi?

Lähde: Giant Bomb

Lisää aiheesta

L.A. Noiren julkaisupäivä sinetöitiin – huippukallis peli valmistuu lopultakin

L.A. Noiressa pelattavaa vuorokaudeksi

Varo häpykarvoja L.A Noiressa!

L.A. Noiren PS3-versioon yksinoikeussisältöä