Laajennettua todellisuutta pelikoneilla? Microsoft tutkii

25.01.2015 18:00 | Juho Anttila

Microsoft HoloLens

Mennyt viikko on ollut melkoisen Microsoft-painotteinen. Syy tähän löytyy firman melkoisen voimakkaasta Windows 10 -paukutuksesta, jonka yhteydessä paljastettiin jos jonkinlaisia mielenkiintoisia suunnitelmia. Yksi näistä on Microsoftin vastaus virtuaalitodellisuuskysymykseen, HoloLens.

Toisin kuin tunnetuin virtuaalitodellisuushärveli, Oculus Rift, HoloLens keskittyy niin sanottuun laajennettuun todellisuuteen. Käyttäjä näkee lasien läpi ympäröivän todellisuuden, jonka yhteyteen on heijastettu jos jonkinlaista grafiikkaa. Parhaimmillaan, tai ainakin mainosmiesten puheissa, lopputulos on saumaton virtuaalitodellisuuden ja oikean todellisuuden yhteensulautuma.

HoloLens on itsenäinen laite, joka pitää sisällään pienen tietokoneen eikä täten tarvitse ulkopuolisia laitteita laajennetun todellisuuden luomiseen. Xbox-pomo Phil Spencer on kuitenkin kertonut, että firma tutkii mahdollisuutta tukea laitetta myös PC- ja Xbox One -alustoilla. Spencerin mukaan onnistunut HoloLens-julkaisu johtaisi lähes varmasti siihen, että tarjolle tuotaisiin myös PC:tä ja Xbox One -konsolia tukevia ratkaisuja.

Laajennettua todellisuutta on tähän mennessä hyödynnetty lähinnä Nintendon toimesta, mutta mitään pikkupelejä ja satunnaista kikkailua kummoisempaa ei ole ollut tarjolla. HoloLens näyttää kuitenkin astetta vakavammin otettavalta yritykseltä, joten odotamme innolla, minkälaisia kokemuksia Microsoft leipoo kuluttajien ihmeteltäväksi.

Lähde: Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

PC-pelejä Xbox One -konsolilla? Microsoft tutkii asiaa

Windows 10:ssä on sisäänrakennettu pelien videokaappaus- ja tallennusohjelma

Windows 10 tukee moninpelaamista eri laitteiden välillä