UUSIMMAT

Lähteet: Mass Effectin kehittäjästudiota kutistettu, pelisarja joksikin aikaa hyllylle

11.05.2017 17:22 Muropaketin toimitus

Mielipiteitä jakaneen Mass Effect: Andromedan kehittäjästudio BioWare Montreal on studiolle läheisten lähteiden mukaan kutistunut, ja työntekijöitä on siirretty muihin projekteihin. Mass Effect -pelisarjan kerrotaan myös päätyneen joksikin aikaa jäihin.

Maaliskuussa ilmestynyttä Mass Effect: Andromedaa odotettiin kuin kuuta nousevaa, mutta lopputulos jakoi jyrkästi mielipiteitä. Andromeda sai kritiikkiä osakseen erityisesti käsikirjoituksen ja bugisuutensa vuoksi.

Nyt Kotaku raportoi neljän eri lähteen kertoneen, että kehittäjästudio BioWare Montrealia on kutistettu tuntuvasti, ja studio on siirretty tukemaan muita BioWaren projekteja. Montrealin studio perustettiin vuonna 2009 auttamaan aiempien Mass Effect -pelien DLC-sisällön kehityksessä, ja Mass Effect: Andromeda oli studion ensimmäinen suuri projekti.

Nyt BioWare Montrealin työntekijöistä osa on siirretty EA Motivelle työskentelemään syksyllä ilmestyvän Star Wars Battlefront 2:n parissa, ja Montrealin kutistuneen studion kerrotaan jatkossa tukevan muiden BioWaren projektien, kuten mahdollisesti ensi vuonna ilmestyvän uuden IP:n ehitystä. BioWaren uusi projekti kulkee nimellä Dylan, ja sen julkistuksen odotetaan tapahtuvan kesäkuun E3-messuilla.

Osa BioWare Montrealin työntekijöistä jatkaa toki Mass Effect: Andromedan päivittämistä ja tukemista. Kotakun lähteiden mukaan uutta Mass Effectiä on kuitenkin turha odottaa pikapuoliin, sillä koko sarja laitetaan ilmeisesti väliaikaisesti jäihin.

Mass Effect: Andromeda sai Domen arvostelussa kolme tähteä. Kriitikkomme kehui muun muassa pelin taisteluita, mutta antoi kritiikkiä bugeista ja epätasaisesta pelisisällöstä:

Arvostelu: Mass Effect: Andromeda on paikoin upea, mutta liian usein huttua

Mass Effect Andromeda
Kaikki jutut aiheesta