UUSIMMAT

Lakimiehen neuvo No Man’s Skyn mainonnasta valittavilla: ”Lakatkaa ennakkotilaamasta pelejä”

03.10.2016 18:00 | Tuukka Hämäläinen

nomanssky-001Ison-Britannian Advertising Standards Authorityn tutkiessa väitteitä No Man’s Skyn valheellisesta mainonnasta, pelisivusto PC Gamer pyysi kommentteja lakimiehiltä. Sivuston haastattelemat asiantuntijat eivät usko Hello Gamesin syyllistyneen valheelliseen markkinointiin.

Vuoden pelipettymykseksi kasvanutta No Man’s Skyta on syytetty valheellisesta markkinoinnista, ja Ison-Britannian Advertising Standards Authority on ryhtynyt tutkimaan väitteitä. PC Gamer ei kuitenkaan jäänyt odottamaan järjestön tutkinnan tuloksia, vaan kysyi mielipiteitä neljältä lakimieheltä, joilla on asiantuntemusta videopeleihin liittyvistä oikeushaasteista.

No Man’s Skyn tapauksessa pelaajat ovat valittaneet, että pelin lopputulos ei vastaa trailereissa ja muussa markkinointimaterialissa annettua kuvaa pelistä. Planeetat eivät esimerkiksi kuhise elämää, niiltä ei voi löytää vuolaana virtaavia jokia, eikä aluksella voi lentää matalalla. Ylimalkaan pelaajat eivät ole kokeneet pelin vastanneen siitä annettuja lupauksia.

PC Gamerin haastattelemat lakimiehet eivät kuitenkaan usko Hello Gamesin tapauksen johtavan oikeustoimiin, etenkin kun ASA:lla ei suoraan ole valtaa sellaisiin ryhtyä. Ryan Morrisonin mukaan peliin kohdistuvat valitukset ovat perusteltuja, mutta eivät laillisesta näkökulmasta. Lisäksi lakimiehet muistuttavat, että Hello Gamesin tai pelikehittäjä Sean Murrayn kommentit haastatteluissa, Redditissä tai foorumeilla eivät ole osa pelin markkinointia lainmukaisessa merkityksessä.

Oikeustoimien ja valitusten sijaan Morrisonilla onkin selväjärkinen vastaus No Man’s Skysta valittaville:

– Ihmisten pitää lakata ennakkotilaamasta pelejä. Jos et ole sataprosenttisen varma, mitä olet hankkimassa, odota viikon verran ennen kuin käytät kovalla työllä ansaitsemaasi rahaa. Katso Let’s Play -videoita. Lue arvosteluja. Pienelläkin tutkimuksella pääsee pitkälle.

No Mans Sky
Kaikki jutut aiheesta

Muropaketin uusimmat