Uusimmat

Langatonta mukavuutta, mekaanista äänekkyyttä – testissä Rapoon kiva pikkunäppis

08.05.2016 12:00 Jukka O. Kauppinen

Kirjoitushommat ovat tärkeitä elämässä, ja siten myös kirjoitusvehkeet. Rapoon KX-näppäimistö on laadukas tietokoneen kaveri, mutta onko se hintansa arvoinen? Matti Leinonen mietiskelee syviä ja syntyjä:

Näppäimistön ulkonäkö on tyylikäs. Numpad on pudotettu matkasta pois ja loput painikkeet on tiivistetty pieneen tilaan. Näppäimet ovat puhtaan valkoisia ja niitä ympäröi metallinharmaa kehys. Erikoisuutena ESC, Del ja funktionäppäimet on korvattu kosketuspaneelilla, oikeiden painikkeiden sijaan.

Kosketuspaneelissa on värinätoiminto, jonka tärähdys kuittaa kosketuksen huomatuksi. Pimeässä komerossa kirjoittelijoita on huomioitu valaistuksella, jossa on kaksi eri kirkkautta. Halutessaan valaistuksen saa kokonaan pois. Näppäimiä painellessa näppäinhattujen alla loistaa kirkkaampi valo. Funktionäppäimissä palaa koko ajan himmeä taustavalo.

Näppiksen takaa löytyy micro-usb-liitin, on/off-kytkin ja pieni kolo usb-lähettimelle. Lähettimen voi näin pakata aina näppäimistön mukaan.  Alta on vielä pienet kumipäällysteiset tassut, jotka pitävät näppiksen mukavasti paikallaan kirjoittaessa. Harmittavasti käyttämäni yksilö on hieman hutiloiden tehty. Kun tassut ovat kiinni ja näppis pöytää vasten, kolisee se ikävästi kirjoittaessa ja lähtee omille teilleen.

Lue koko artikkeli: Rapoo KX – langaton mekaaninen näppis voi olla jopa söpö!

Lisää aiheesta

Gigabyteltä RGB-värisevä mekaaninen pelinäppis

Logitech julkaisee pienen mekaanisen pelinäppäimistön

Logitechiltä Cherry MX – pelinäppäimistöjä

Rapoo 8900P – hillitty ja kaunis toimistoratkaisu hiirtä ja näppistä tarvitseville

Razer BlackWidow Tournament Edition Chroma – mekaanista aatelia

SteelSeries Apex M800 – sateenkaarihoitoa syysmasennuksen väistämiseen

Turtle Beach Impact 700 – Punavalaistun kytkinnäppäimistön iskuyritys