Lankaukkelin seikkailut saivat Suosittelemme-peukun – lue arvostelu hurmaavasta pienestä suuresta seikkailusta

04.03.2016 20:00 | Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen tarttui lankakerään ja virkkuukoukkuihin. Tosin niiden korvikkeena oli peliohjain. Sitten matkustettiinkin fantastisen kauniiseen maailmaan, jossa seikkaileminen oli Suosittelemme-peukun arvoinen. Miksi näin?

Tämän lisäksi tarinaa kerrotaan kenttien välissä täydentyvän pienoisen päiväkirjan avulla. Siihen ilmestyy muutaman lauseen tiivistyksiä muistojen tapahtumista. Passiivisen tarinankerronnan ystävänä pidin myös paljon siitä, miten paljon Unravel kertoo tarinaa maailmallaan. Yarnyn matkatessa erilaisissa muistoissa niiden tapahtumapaikat ja tunnelmat kertovat paljon niistä elämäntilanteista, joihin ne liittyvät. Lämpimät mökkimuistot sijoittuvat aurinkoiseen kesään, kun taas kaupunkia mukamas pelastamaan saapunut kaivosyhtiö ja siihen liittyneet ikävämmät muistot koetaan synkissä, sateisissa ja lumisissa ympäristöissä.

Unravel on tunnelmaltaan erinomainen peli, joka suorastaan huokuu skandinaavista tunnelmaa. Ruotsalaisen tiimin kehittämässä pelissä on ammennettu inspiraatiota luonnosta, joka näyttää näin suomalaissilmin hyvin kotoisalta. Pikkuisen Yarnyn seikkaillessa luonnossa pääsee ihailemaan sammalta, siilejä ja muita luonnon ihmeitä hyvinkin läheltä.

Lue koko arvostelu: Unravel hurmaa tekemällä pelottomasti omaa juttuaan (PC, PS4, Xbox One)

unravel_arv_0uut2

Lisää aiheesta

80 Days (Android, iOS, Mac, PC)

American Truck Simulator (Linux, Mac,PC)

Plague, Inc. Evolved tappaa koko ihmiskunnan (multi)

Renowned Explorers: International Society (Mac, PC)

The Witness (PC, PS4)