Uusimmat

Lara Croft ei saa jatkoa

19.06.2011 19:00 Jouni Mäki-Panula

Crystal Dynamics ei aio tehdä jatko-osaa Lara Croft and the Guardian of Lightille, vaikka peli menestyikin kaupallisesti.

Vielä vuosi sitten Crystal Dynamicsilla oli yksi tiimi Tomb Raiderille ja toinen kokeellisille pikkupeleille, joiden yhdistävä tekijä on Lara Croft. Yhdestä projektista syntyi viime elokuussa Xbox Livessä julkaistu Lara Croft and the Guardian of Light, mutta jatkoa ei tule.

Näin siksi, että Crystal Dynamicsin seuraava Tomb Raider käynnistää pelisarjan alusta. Samassa yhteydessä Lara Croft luodaan uudelleen, eikä vanhaa Laraa enää tuoda takaisin. Ei, vaikka Guardian of Light oli suosittu sekä kriitikoiden että pelaajien keskuudessa.

Crystal Dynamics kuvailee Guardian of Lightia menestyksekkääksi sivukokeiluksi, jonka opit eivät suinkaan painu unholaan. Esimerkiksi Guardian of Lightin ohjannut Daniel Neuberger tekee nyt vastaavaa työtä Tomb Raiderin parissa.

Seuraavaa Tomb Raideria odotetaan PC:lle, PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle ensi vuoden puolella.

Lisää aiheesta

Lara Croft and the Guardian of Light (Xbox 360)              

Pessimismi on mukavaa, sillä näin kaikki yllätykset ovat positiivisia. Tomb Raider -sarjan kanssa yllätykset ovat jääneet viime vuosina vähiin. ”Aha, taas tätä samaa vähän paremmilla grafiikoilla.”

Itsensä toistamisesta on ehtinyt muodostua jo tavaramerkiksi, ja siksi hieman erilaista näkemystä Lara Croftin seikkailuihin tarjoava Guardian of Light ei saanut Tomb Raider -leimaa kantaakseen lainkaan. Aivan turhaan, sillä nyt ollaan pitkästä aikaa asian ytimessä.

Lue myös

Combat Mission: Battle for Normandy (Mac, PC)

Dungeon Siege 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Gatling Gears -haastattelu – steampunk-räiskintää kahdella sauvalla

Steelseries Shift Cataclysm Keyset – rahat pois WoWittajilta?