UUSIMMAT

Lara Croft seikkailee jumalten kaverina – arvostelussa Temple of Osiris

17.01.2015 20:00 | Jukka O. Kauppinen

Minne Miikka matkusti? No, jonnekin jumalallisiin hommiin. Herra näet puki päälleen tavallista piukeamman pusakan ja shortsit, latasi pistoolinsa ja varmisti, että seikkailumeikit olivat kunnossa. Olihan hän nyt Lara Croft!

Lara Croft kumppaneineen on taas vauhdissa. Vuosisatojen ajan sinetöitynä ollut Osiris-jumalan hauta väännetään väkisin auki, mutta sisältä ei löydykään aarteita vaan tietenkin muinainen kirous. Set, Osiriksen muinainen kilpakumppani ja murhaaja, vapautuu omasta vankilastaan ja pistää välittömästi ranttaliksi. Ainoa toivo olisi lyödä hynttyyt yhteen epätoivoisten liittolaisten kanssa: Lara, kilpaileva arkeologi Carter Bell ja Osiriksen haudasta vapautuneet egyptiläisjumalat Isis ja Horus lähtevät yhteistuumin taistoon Setiä vastaan.

Jos tarina kuulostaa halluiselta, siitä ei kannata pahemmin piitata, sillä se ei pelin alkuintroa lukuun ottamatta juuri kuvioissa vaikuta. Tarkoituksena olisi kompata läpi pino hautoja ja etsiä niistä Osiris-jumalan palaset, jotta tämä voi nousta kuolleista pistämään Setiä pataan ja pelastaa päivän.

Käytännössä tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että yhdestä neljään pelaajaa juoksee läpi toinen toistaan ihmeellisempiä hautaholveja. Osa niistä on pakollisia ja suoraan tarinaan liittyviä, toiset taas erilaisia bonushautoja, joiden läpäisystä palkitaan lootilla ja muilla aarteilla.

Lue koko arvostelu: Lara Croft and the Temple of Osiris (PC, PS4, Xbox One)

Lisää aiheesta

Tomb Raider (PC, PS3, Xbox 360) 

Tomb Raider 4: The Last Revelation (PC, PSX) 

Tomb Raider Anniversary (PC, PS2, PSP, Wii, 360) 

Tomb Raider Definitive Edition (PS4, Xbox One) 

Tomb Raider Trilogy (PS3) 

Tomb Raider: Anniversary (PS2)