UUSIMMAT

Lätkäkansa voitti vaikka peli hävittiinkin – arvostelussa Eastside Hockey Manager

01.03.2016 10:00 Jukka O. Kauppinen

Matti Leinonen puki päälleen jääkiekkovarusteet ja tsemppautui alkavaan peliin. Ei suinkaan luistimet jalassa ja maila kädessä, vaan megafoni punaisena ja sikari tuulessa hulmuten. Sillä jos pelaajilla on kovaa, niin valmentaja-managerilla on vielä raskaampaa!

Viime vuoden keväällä EHM hyökkäsi ihmisten tietouteen kuin kepulainen kansalaisen lompakolle. Early Access-versio ilmestyi Steamiin ja allekirjoittaneen pelikirjastoon. Jo tuolloin peli vaikutti valmiilta tekeleeltä.

Pelattavia liigoja löytyy 14 eri maasta, yhteensä 30 liigaa. Perinteinen NHL löytyy farmisarjoineen ja on Suomen Liigaa Mestiksineen ja Suomi-sarjoineen, ja jopa Japanin liiga. Pelaajien nimet ovat tuulesta temmattuja, mutta modiyhteisön tekemä kokoopanopäivitys tuo peliin oikeat pelaajat ja joukkueet. Nojatuolimanagerilla on siis valinnanvaraa, minkä joukkueen peräsimeen loikkaa.

Mutta vaikka peräsimestä onkin tiukka ote, täytyy tietää mihin suuntaan kääntää ja minkä verran. Joukkue koostuu muustakin kuin pelkistä pelaajista. Vaikka pelaajat olisivat kivenkovia maalitykkejä, täytyy valmennuksen ja taktikoinnin osua kohdalleen. Otteluita voi halutessaan seurata ja pelin aikana voi tehdä muutoksia taktiikoihin ja kentällisiin.

Lue koko arvostelu: Eastside Hockey Manager tarjoaa lätkäfanille nysväystä ja voitonriemua (PC)

eastsidehockeymanager_arv_0uut2

Lisää aiheesta

Eastside Hockey Manager –ennakko (PC)

Football Manager 2013 (Mac, PC)

Football Manager 2015 (Linux, Mac, PC)

Kotimaiset pienpelitekijät osa 2: Areenat ja Seppo Suorsa

Rock Managerin julkaisu – pistetään rokaten