League of Legends -ammattipelaajia bännättiin huonon käytöksen johdosta

21.01.2013 19:00 | Muropaketin toimitus

Riot Gamesin mainiolla League of Legendsillä on netissä paska maine. Sen yhteisöä pidetään viemärin tasoisena ränninä, jossa jokainen vähänkään töpännyt saa täyslaidallisen haistattelua. Ja usein saman, vaikka ei töppäisikään. Maine on aiheellinen, mutta Riot taistelee kyllä aktiivisesti sitä vastaan.

Eräs League of Legendsin valtavan suosion syistä on se, että pelin ympärillä on myös aktiivinen eSports-skene. Peliä pelataan lukemattomissa turnauksissa kautta maailman ja sitä ammatikseen tahkoavat tienaavat myös mukavasti rahaa. Mutta urheilumieli näyttää olevan ainakin joiltain heiltä hakusessa, sillä Riot on aiemminkin joutunut bännimään pelaajia sen vuoksi, että he nyt eivät vain osaa käyttäytyä.

Ja niin tälläkin kertaa. Kaksi League of Legends -ammattipelaajaa on bännätty turnauksista vuoden ajaksi toistuvista huonoon kielenkäyttöön ja asenteeseen liittyvistä valituksista johtuen. Pelitilit menivät jäihin ja samalta pojilta lähti tilaisuus pelata ammattiturnauksissa. Kannattiko? Kyseessä ei myöskään ollut mikään ensimmäinen kerta, vaan Riotin raportin mukaan toiselta sankarilta on aiemmin bännätty 18 pelitiliä samasta syystä.

Täytyy nostaa Riotille hattua siitä, että edes pelille suurta näkyvyyttä ja tätä kautta firmalle rahaa tuovat ammattipelaajat eivät ole sääntöjen yläpuolella. Ja hattu nousee myös siitä, että firma pyrkii aktiivisesti parantamaan peliyhteisönsä henkeä palkkaamalla oikeita psykologeja ja sosiologeja miettimään sitä, mikä hitto nettipeeloja vaivaa ja mitä niille voisi tehdä.

Lähde: Riot

Lisää aiheesta

League of Legendsin pelaajat oppivat vihdoin käyttäytymään

LoL-kehittäjä parantaa pelaajien käytöstä neurobiologin avulla

Keskustelu

Eikö näin voisi menetellä morpeissakin nykyään? Muistan kun joskus EQ1:stä pelatessani oli täysin oikeutettua kutsua GM paikalle jos joku ninja loottasi. Kaveri sai välittömästi bannit ja kama siirtyi takaisin porukan rollattavaksi.

Samaten tahallinen koko vihollisjoukon perään usuttaminen ja oman groupin tahallinen tappaminen oli bannin arvoinen suoritus.

Myös kaikenlainen rasistinen ja muuten täysin asiaton käyttäytyminen saattoi johtaa jopa permabanniin.

Ilyas Hartsema / mouz enVision
Damien Lorthios / aAa Linak

LoLin foorumeilta löytyi virallinen postaus.

Tätä on hauska verrata starcraftiin, jossa jos joku ei sano ”gg” ennen kun lähtee on hirvittävä rikos :) Maksullisuus taitaa olla se avainsana ainakin tietyssä määrin. Ja myöskin varmaan se, että starcraft on suurilta osin 1v1, kun taas LoL ja vastaavat 5v5, jossa ei voi lähteä kesken pelin (ainkaan DotA2, josta omasta takaa on kokemusta).

Muropaketin uusimmat