UUSIMMAT

Left 4 Dead 2 -boikotti päättyi, voit taas hengittää

15.10.2009 17:00 | Miikka Lehtonen

Nyt koko pelimaailma voi vihdoin päästää ulos sen hengityksen, jota olemme varmasti kaikki pidättäneet jo kuukausia. Pahamaineiset peliaktivistit Agent of Chaos ja Walking_Target ovat päättäneet Left 4 Dead 2 -boikottinsa, joka olisi varmasti koitunut Valven turmioksi.

Tapahtui aiemmin kesällä: Valve ilmoitti julkaisevansa jo loppusyksystä jatko-osan hillittömän hyvälle Left 4 Dead -pelilleen. Noin 99% pelaajista hihkui riemusta viimeisen prosentin päästäessä vertauskuvalliset pahat pöksyynsä mitä erinäisimmistä syistä. Jonkun mielestä Valve yritti huijata pelaajia julkaisemalla jatko-osan näin pian, jonkun muun mielestä sen olisi pitänyt olla ilmainen lisäosa alkuperäiseen peliin ja kolmas parkui kun Left 4 Dead ei saanut tarpeeksi DLC:tä.

Muun pelimaailman naureskellessa partoihinsa innokkaat peliaktivistit julistivat tekevänsä kaikkensa kampittaakseen Left 4 Dead 2:n boikotillaan, johon osallistui parhaimmillaan parikymmentä tuhatta pelaajaa – tai ainakin lupasi osallistua. Nettiallekirjoituksethan eivät ole mitenkään sitovia. Samaan aikaan jenkkijälleenmyyjät ilmoittivat, että Left 4 Dead 2:n ennakkovaraukset olivat jo pitkälti toisella miljoonalla.

Nyt uhkaava pelikriisi on kuitenkin vältetty, sillä kun Valve lennätti pääpukarit toimistolleen pelaamaan Left 4 Dead 2:ta, yllättäen murheet unohtuivat ja boikotti päättyi kummankin sankarin innostuessa ylistämään jatko-osaa ja puolustamaan Valven päätöksiä. Samalla taisi syntyä maailmanennätys takin kääntämisen nopeudessa.

Aiemminhan kaksikko vaati muun muassa, että Valven pitäisi antaa pelin fanien pelata itse jatko-osaa ja päättää, oliko se täysihintaisen pelin arvoinen vai pitäisikö se julkaista ilmaiseksi. Nyt kuitenkin kaksikko ilmoittaa saavuttaneensa kaiken mitä he halusivatkin, mikä taitaakin olla jopa enemmän totta kuin he itsekään tietävät.

Left 4 Dead 2 ilmestyy alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti marraskuussa PC:lle ja Xbox 360:lle.

Lisää aiheesta

Jo 25 000 lupaa boikotoida Left 4 Dead 2:ta

Pelitoimittaja suuttui taas pelaajille

Valve ynnää: mieluummin Left 4 Dead 2 kuin läjä lisäreitä

Ovatko nämä Left 4 Dead 2:n mainoskampanjasta?

Lue myös

Unchartedista tulee seuraavaksi animoitu sarjakuva

Erinomainen Infamous saa jatkoa

Super Mario on kuollut

Keskustelu

Kunhan vain eivät hylkää kylmästi ykköstä. Lupailut olivat huomattavasti enemmän kuin yksi tynkäkampanja… Noh kakkonen menee ostoon, mutta haluaisin kuitenkin nähdä lisää sisältöä ykköseenkin.

Steamista saa L4D2:n hintaan 33 euroa, kun ostaa 4packin kavereiden kanssa. Sehän alkaa olla jo melkein DLC:n hinnoissa? Borderlandsista sama tarjous muuten, jos cooppimättö nappaa enemmänkin. Ulkomailta tilatessa hinnat tippuvat kanssa mukavasti yksittäiskopionkin kohdalla. Jos siis se 50e hintalappu järkyttää kovasti, niin ihan vain näin vihjeenä.

Pitää vissiin itsekkin alkaa narisemaa kaikista asioista jos sitten vaikka saisi ilmaisen usan matkan ja perillä pepperooni pizzan tuplajuustolla

IMO näyttää olevan ihan yhtä kierrätystä kuten vaikkapa MW2, mikäs siinä jos (ja KUN) pelaajat ostavat. Eihän se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa. Eka L4D kävi kovin tylsäksi (versus ainoa järkevä pelimoodi) viikon pelailun jälkeen, tiedä sitten tuleeko kakkosta edes ostettua.

MW1 taas osoittautui loistavaksi verkkoräiskinnäksi, todennäköisesti tulee kakkonenkin metsästettyä Suomen hintoja rutosti halvemmalla ulkomailta ja nautittua entistä viilatummasta pelistä ja uudesta sisällöstä samaan kaavaan.

kannatta kahtoa thehut.comista kans samalla ku play.comin tarkastaa:)

@21 Tulee mutta se ei ole CoD 6, koska WaW ei ole CoD 5. Sama kuin GTA Santtu ois GTA 6.

@6 Kyllähän siinä lisäksi on esimerkiksi ns. gauntlet crescendot joissa laitetaan ensin hälyt päälle toisesta päästä, minkä jälkeen juostaan kytkimelle josta hälyt sammutetaan ja koko ajan ollaan zombien ahdisteltavana. Lisäksi peliin tulee kenttiä joita directori osaa muutella tarpeen mukaan. Ja kai siinä jotain muutakin on.

btw eilen lähti base.comista tilaukseen alle 30 €.

”…johon osallistui parhaimmillaan parikymmentä tuhatta pelaajaa – tai ainakin lupasi osallistua.”

Öö? ”Pienennetään vähän vielä lukuja et meidän oma mielipide olis vakuuttavampi”

40k jäsentä tällä hetkellä groupissa

Ei Valvella ole ennää mitään hyvää syytä alkuperästä päivittää, todennäkösesti ne keskittyy joko tähän kakkososaan, tai joihinkin ihan muihin peleihin, kuten sen Dota-sankarin tulevaan peliin (vai mitä se ikinä suunnittelikaan).

Vähän on tietysti rahastuksen makua ilmassa, mutta peli lähtee välittömästi Play.comista tilaukseen, kunhan tulee myyntiin.

Itse odotan kanssa, josko joulun alla hinta laskisi, enkä siten viitsi hankkia heti ekaksi päiväksi. Viime jouluna harmitti, kun ostin pelin tyyliin päivää ennen price cuttia… :(

Osta poijes, ni et kadu, mut muistutan että jouluna tai joulun jälkeen pelin hinta saattaa tippua rajusti hetkellisesti stiimissä, mikäli samalla tavalla menee ku ekan osan kanssa.

Tulee kyllä lyhyen ajan sisään hyviä räiskintäpelejä paljon… CoD 6, AvP 3 ja L4D2, vaikka en ole pelannut ekaa L4D:iä tuo kakkonen kiinnostaisi.

Epic fail koko boikotti.

Ja ykköseen tulee varmasti lisää matskua kakkosen ohella, uskokaa pois vaan!

Näytä kaikki kommentit

kuinkahan kivasti lyötiin pojille fyffee kouraan, että takki kääntyi :)

@4. mietin itekkin, mutta kai se tarkottaa Downloadeable Contenttia tai jotain

ja @5. eihän kukaan pakota ostamaan, varmasti löytyy sinultakin joku kaveri joka ostaa kyseisen pelin… pääset sitten tsekkailemaan mistä kaikesta jäät paitsi =)

Dejavuuta tuli kyl Codiaki pelatessa ja varmasti sama homma MW2:n kanssa, mut kyl se varmasti silti on ihan hyvä peli ja uutukaisen oloinen.

5. No luulis, että tulee. Onhan kyseessä saman pelin jatko-osa. Mikäli oikein ymmärsin merkittävimmät muutokset ovat eri hessut, joilla pelataan ja melee-aseet.

Kyllä mua edelleen suuresti epäilyttää, että olenko ostamassa uudelleen samaa peliä. Tuleeko mahdollisesti Déjà vu tunne pelatessa ja uutuuden viehätys puuttuu. Demoa pitäisi jo päästä kokeilemaan.

Valve on yksi harvoista oikeasti hyvistä pelifirmoista. Heillä todellakin välitetään pelaajista, tehdään pelejä pelaajille ja pelintekijät ovat pelaajia. Kyllähän heidänkin tahto on rahassa, mutta silti laatu ei kärsi voittojen maksimoinnissa, kuten KAIKILLA muilla isoilla pelifirmoilla, tavalla tai toisella.

Valve ftw!

Pointisit kyllä Valvelle. He oikeasti lennättivät pari rääväsuuta toimistolleen pelaamaan L4D2:sta? Mieletöntä. Kyllä ne fanitkin näköjään jonkinlaisia tunteita pelikehittäjien keskuudessakin herättävät. Hyvä kuitenkin, että kaikki on nyt saatu tyytyväisiksi ja Valvekin sai ”luvan” julkaista Left 4 Dead 2:n maksullisena.

Jep jep, naurettavan tuo koko boikotti oli. Kaikki NHL, FIFA, COD jne on julkaistu vuosi edeltävän jälkeen, eikä kukaan ole valittanut. Valve sentäs päivittää vielä ihan hyvin alkuperäistä leftia ja varmaan ensivuonnaki tulee kaikenmoista kivaa molempiin peleihin. Sen tulette näkemään.

Muropaketin uusimmat