Left 4 Dead 2 -boikotti päättyi, voit taas hengittää

15.10.2009 17:00 | Miikka Lehtonen

Nyt koko pelimaailma voi vihdoin päästää ulos sen hengityksen, jota olemme varmasti kaikki pidättäneet jo kuukausia. Pahamaineiset peliaktivistit Agent of Chaos ja Walking_Target ovat päättäneet Left 4 Dead 2 -boikottinsa, joka olisi varmasti koitunut Valven turmioksi.

Tapahtui aiemmin kesällä: Valve ilmoitti julkaisevansa jo loppusyksystä jatko-osan hillittömän hyvälle Left 4 Dead -pelilleen. Noin 99% pelaajista hihkui riemusta viimeisen prosentin päästäessä vertauskuvalliset pahat pöksyynsä mitä erinäisimmistä syistä. Jonkun mielestä Valve yritti huijata pelaajia julkaisemalla jatko-osan näin pian, jonkun muun mielestä sen olisi pitänyt olla ilmainen lisäosa alkuperäiseen peliin ja kolmas parkui kun Left 4 Dead ei saanut tarpeeksi DLC:tä.

Muun pelimaailman naureskellessa partoihinsa innokkaat peliaktivistit julistivat tekevänsä kaikkensa kampittaakseen Left 4 Dead 2:n boikotillaan, johon osallistui parhaimmillaan parikymmentä tuhatta pelaajaa – tai ainakin lupasi osallistua. Nettiallekirjoituksethan eivät ole mitenkään sitovia. Samaan aikaan jenkkijälleenmyyjät ilmoittivat, että Left 4 Dead 2:n ennakkovaraukset olivat jo pitkälti toisella miljoonalla.

Nyt uhkaava pelikriisi on kuitenkin vältetty, sillä kun Valve lennätti pääpukarit toimistolleen pelaamaan Left 4 Dead 2:ta, yllättäen murheet unohtuivat ja boikotti päättyi kummankin sankarin innostuessa ylistämään jatko-osaa ja puolustamaan Valven päätöksiä. Samalla taisi syntyä maailmanennätys takin kääntämisen nopeudessa.

Aiemminhan kaksikko vaati muun muassa, että Valven pitäisi antaa pelin fanien pelata itse jatko-osaa ja päättää, oliko se täysihintaisen pelin arvoinen vai pitäisikö se julkaista ilmaiseksi. Nyt kuitenkin kaksikko ilmoittaa saavuttaneensa kaiken mitä he halusivatkin, mikä taitaakin olla jopa enemmän totta kuin he itsekään tietävät.

Left 4 Dead 2 ilmestyy alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti marraskuussa PC:lle ja Xbox 360:lle.

Lisää aiheesta

Jo 25 000 lupaa boikotoida Left 4 Dead 2:ta

Pelitoimittaja suuttui taas pelaajille

Valve ynnää: mieluummin Left 4 Dead 2 kuin läjä lisäreitä

Ovatko nämä Left 4 Dead 2:n mainoskampanjasta?

Lue myös

Unchartedista tulee seuraavaksi animoitu sarjakuva

Erinomainen Infamous saa jatkoa

Super Mario on kuollut

Muropaketin uusimmat