Uusimmat

Legendaarinen avaruusnaksu Homeworld syntyy uudelleen jo helmikuussa – tässä ensikuvat ja videot

26.01.2015 19:00 Jukka O. Kauppinen

Vuonna 1999 julkaistiin ainakin yksi hyvä peli. Se sai jatko-osan 2003. Homeworld ja Homeworld 2. Avaruusstrategioiden genressä on senkin jälkeen nähty kyllä hyviä teoksia, milloin neljällä X:llä ja milloin ei, mutta ei vastaavalla maukkaalla RTS-paketoinnilla.

Ei siis ihme, että tämäkin klassikko on nähty remasteroinnin arvoiseksi. Gearbox Software esittelikin männä viikonloppuna Homeworld Remastered Collectionia ja julkaisi siitä annoksen näyttäviä kuvia ja videoita.

Remasteroidut Homeworldit ovat alkuperäiset pelit, nykyaikaan päivitettynä. Toisin sanoen – luvassa on pelisarjan vanhoille ystäville tuttua pelimekaniikkaa, mutta nätimpänä ja nykykoneiden mahdollisuudet paremmin huomioituna.

Remasterointia on viilattu sekä alkuperäisten Homeworld-tekijöiden että faniyhteisön kanssa. Graafisella puolella peliin on ympätty uudet tekstuurit ja 3D-mallit, joita pyöritetään modernilla grafiikkamoottorilla. Taustamusiikit on sovitettu uudelleen ja vanhat ääninäyttelijät ovat käyneet studiossa spiikkaamassa vanhat repliikkinsä uusiksi.

Remasterointi tuo mukanaan myös nykyaikaisen nettiavaruussodan, jossa sekä Homeworld- että Homeworld 2 toimivat nettisodissa nätisti ristiin. Kaikki kahden pelin rodut, kartat ja pelitilat löytyvät, vieläpä palautteen mukaan viilattuina versioina.

Kokoelma sisältää sekä remasteroidut versiot klassikoista että samaiset pelit ihan alkuperäisinä muinaisina möhköpikselöinteinä.

 

Ja nyt oikeampi video :)

Ja mikä rajuinta: Remastered julkaistaan PC:lle latauspelinä jo 25.2.2015.

Klassisen pelin modernisoinnin lisäksi Gearbox ja Blackbird Interactive tekevät myös ihan upouutta Homeworld: Shipbreakers –peliä.

Lisätietoja: http://www.homeworldremastered.com/

Lisää aiheesta

Uutta Homeworldiä esitellään sunnuntaina 

Paradoxin Homeworld-näkemys on yllättäen myynnissä

Homeworld saa jatkoa: Shipbreakers syntyy Gearboxin tuella 

Relic juhlii 15. syntymäpäiväänsä