Uusimmat

Legendaarinen Banjo-Kazooie saa vihdoin jatkoa… tavallaan

11.02.2015 15:15 Miikka Lehtonen

Banjo-Kazooie on pelisarja, jota moni muistelee lämmöllä. Minua viehätti lähinnä Nuts & Bolts niiden muiden pelien mielestäni hävitessä Marioille ja muille aikalaisilleen. Niinpä tämä ei olekaan ehkä minua varten, mutta alkuperäiset kehittäjät tekevät uutta peliä.

Aiemmin Raren nimissä työskennelleet Banjo-Kazooie-veteraanit ovat pistäneet pystyyn oman pelistudion, Playtonic Gamesin, joka työstää mysteeripeliä. Project Ukulele -nimellä kulkeva proggis ei välttämättä sinänsä vielä ylittäisi uutiskynnystä, mutta eräs pelin kehittäjistä on tehnyt pohjatyötä Twitterissä ja muissa sosiaalisissa medioissa käytännössä lupaamalla, että nyt tehdään uutta Banjo-Kazooieta, jos ei nimessä niin hengessä. Ja kieltämättä se firman nettisivuja koristava teaser-kuva tuo kovasti mieleen sen itse pelinkin.

Jää nähtäväksi, miten homma lopulta toimii ja miten tiimi onnistuu sen hengen vangitsemaan, mutta hei: rakastettu pelisarja ansaitsee perillisen, jos ei muuten niin sitten hengellisen sellaisen. Ja jos peli näyttää tarpeeksi muikealta niin Microsoftillahan esimerkiksi olisi se Banjo-lisenssikin hallussaan…

Lähde: Playtonic Games