Uusimmat

Legendaarinen(?) Fahrenheit saa uusintajulkaisun, tässä traileri [video]

29.01.2015 15:00 Miikka Lehtonen

David Cage on jo jokusen vuoden ajan tehnyt interaktiivisia elokuviaan, joista Heavy Rain ja Beyond: Two Souls ovat varmasti monille tuttuja. Mutta onko se ensimmäinen, Fahrenheit? Oli tai ei, kohta se tulee taas!

HD-remasteroinneista on tullut tämän konsolisukupolven suuri ilmiö. Tuntuu että joka toinen viikko joku julkaisija repii naftaliinista jonkun 10 vuotta vanhan pelinsä, tuunaa resoluution 1080p:hen (ainakin toivottavasti) ja lyö päälle hintalapun.

Tuorein yrittäjä on David Gagen Quantic Dream, joka on vuosien varrella tullut tunnetuksi interaktiivisista elokuvistaan. Heavy Rain oli aikamoinen napakymppi monen, myös meikäläisen, mielestä. Siinä yhdistyivät yllättävänkin aikuismainen tarinankerronta, toimiva pelattavuus ja aikaisekseen hämmentävän nätti grafiikka.

Mutta Heavy Rain ei ollut David Cagen ensimmäinen yritys. Ehei, Fahrenheit — eli jenkeissä Indigo Prophecy — ehtivät ensin. Pienemmän porukan kulttihitiksi jääneessä pelissä viaton mies joutuu keskelle sarjamurhavyyhtiä. Tapahtumia tarkastellaan niin miehen kuin tätä jäljittävien poliisien perspektiiveistä. Muistaakseni pidin Fahrenheitista aikanaan kovastikin, joten kaipa sen voisi uudelleen pelata. Ja kohta siihen on tilaisuus, sillä remasteroitu versio tulee piakkoin. Mistään Heavy Rain -tason grafiikasta ei silti kannata haaveilla, kuten oheinen video osoittaa.

 
Lisää aiheesta

Fahrenheit (pc, PS2, Xbox)

Post Mortem: Fahrenheit