UUSIMMAT

Legendaarinen HC-roolipeli saa vihdoin PC-version

17.11.2015 13:00 | Miikka Lehtonen

Onko Disgaea tuttu peli? Jo PlayStation 2:lla aikanaan ilahduttanut, hämmentänyt ja ahdistanut peli nauttii todellisen HC-roolipelin maineesta, eikä suotta.

Disgaea on peli, joka vie grindauksen aivan naurettaviin mittasuhteisiin. Perustana on hyvä ja tarpeeksi syvällinen SRPG-moottori, eli ruutupohjainen strategia/taktiikkahärpäke, mutta se, mitä sen päälle on rakennettu… Sanotaan näin: Disgaea on peli, jossa on ensinnäkin pitkä tarinatila. Sen lisäksi tarjolla on hirvittävät määrät sivujuttuja ja aivan absurdeja ideoita, kuten se, että aseita levelöidään menemällä niiden sisällä oleviin luolastoihin — jotka ovat myös syviä ja pitkiä — ja tappamalla niissä olevia elukoita. Jos aikoo panostaa peliin kunnolla vaivaa, pelitunnit liikkuvat sadoissa, jos sekään edes riittää.

Samaan aikaan peli kuitenkin viljelee reippaasti huumoria, joka oli pelin ilmestyessä reippaasti aikaansa edellä. Tuloksena on pelikokemus, jolle ei sarjan ulkopuolelta löydy kamalasti verrokkeja. Itsekin pelailin aikanaan Disgaeaa innokkaasti ja aika pitkään, joskaan en toki läheskään niin pitkään kuin sarjan innokkaat fanit.

Nyt Nippon Ichi on siis julkaisemassa pelistä PC-version. Käyttis, spritet ja monet muut jutut on modernisoitu alkuperäisen henkeä unohtamatta. Peli julkaistaan helmikuussa 2016, joten luoja meitä varjelkoon.

Lisätietoja: Disgaea Steamissa

Keskustelu

Vähän kaivelin niin näyttäisi olevan kyseessä alunperin PSP:lle portattu Afternoon of Darkness jossa oli 16:9 tila, eng/jap kielet ja muita viilauksia alkuperäiseen ps2 Disgaeaan verrattuna.

Itseäni pelin grindausmahdollisuudet lähinnä ahdistivat. Loppupään tehtävät kävivät haastaviksi kun ei enää jaksanut innostua grindauskesta ja vihujen levelit alkoivat olemaan melkoisesti omien jehujen yläpuolella.

Silti nautin pelistä kovasti, sillä peli pursuaa aivan hulvatonta huumoria joka tuutista ja ääninäyttely on erinomaista. Peli on myös mekaanisesti ihan pätevä taktiikkarope, vaikka mitään maailmaa mullistavasta pelattavuudesta ei olekaan kyse.

Muropaketin uusimmat