UUSIMMAT

Legendaarinen Lohikäärmepuu tulee taas, nyt molempien alkuperäisten tekijöiden voimin!

09.04.2015 11:00 | Miikka Lehtonen

Lohikäärmepuu! Tuo 80-luvun roolipelilasten kultainen muisto! Lehtosillakin kyhjötettiin radion ääressä kuuntelemassa tarinoita fantasian maailmasta. Nykyään radio on jo kaatopaikalla, mutta Lohikäärmepuu tulee taas — mutta vain yhdeksi yöksi.

Jos joku nyt kokee pientä deja vu -fiilistä, samaisesta aiheesta puheltiin vuosi sitten, jolloin tamperelainen Akateemiset pelaajat järjesti Yöpeliradio-tapahtumansa. Tuolloin Andy Pilke herätti Lohikäärmepuun henkiin yön pimeinä tunteina ja palaute oli erinomaisen positiivista. Seikkailijat löysivät taas radion ja ratkoivat pelin mysteereitä porukalla.

Huomisiltana Yöpeliradio tulee taas. Kello 22-04 Radio Moreenin taajuuksilla (98,4 Tampereen alueella) ja nettiradion välityksellä koko maailmassa kuultava radio tarjoaa asiaa akateemisesta juomapelitutkimuksesta, puhetta Suomen pelimuseosta, pelitutkimuksen opiskelusta ja muista aiheista. Sekä… voi pojat. Lohikäärmepuun paluun, mutta nyt molemmilla alkuperäisillä äänillä varustettuna.

Kyllä! Siinä, missä viime vuonna Andy Pilke veti yksin — joskin ansiokkaasti — Lohikäärmepuuta, tänä vuonna myös se alkuperäisen duon toinen puolisko, Jari Pauna, on mukana menossa. Seikkailusta ei toki taas yksityiskohtia kerrota ennakkoon, joten jos haluat fiilistellä Lohikäärmepuun — tai akateemisen radio-ohjelman — parissa, ole huomenna kuulolla.

Lisätietoja: Akateeminen yöpeliradio