Legendaarinen suomipeli Areena sai seitsemännen osan – gladiaattorimanageroinnin uusi sukupolvi

29.01.2014 20:30 | Jukka O. Kauppinen

Seppo Suorsa on jamppa, jonka nimi on ihan taatusti tuttu kaikille 90-luvun suomipelifaneille. Sepon Areena-gladiaattorimanageripelit näet olivat niin hurjan mainioita ja suosittuja, että kyllä tässä on ihan innoissaan, kun herra Suorsa kertoi pelisaagansa saaneen seitsemännen osan.

Areena 7 on tehty tällä kertaa selaimella pelattavaksi, ja tekijänsä mukaan se ”jatkaa vankan fanipohjan omaavan suomalaisen Areena-pelisarjan perinteitä. Pelin idea on pysynyt samana 90-luvulta lähtien, mutta Areena 7 on graafisesti täysin uudistettu ja sisältää uusia ominaisuuksia.”

Areena-peleissä manageroidaan gladiaattorijoukkuetta miekan ja magian maailmassa. Pelaaja voi värvätä monenlaisia taistelijoita joukkueeseensa, esimerkiksi näppäriä hobitteja, viisaita velhoja ja väkivahvoja minotaureja. Gladiaattorit varustetaan asein, panssarein ja loitsuin. Taistelut muita joukkueita vastaan ratkaistaan vuoropohjaisissa, taktisissa taisteluissa. Voit käskyttää itse joukkuettasi taistelussa tai jättää sen tekoälyn hoidettavaksi. Kyvyt kehittyvät taisteluissa onnistumisten myötä. Menestyminen vaatiikin pelaajalta lahjakkaiden gladiaattorien kärsivällistä luotsaamista taitaviksi veteraaneiksi, joiden miekkojen ja loitsujen edessä pahimmatkin vastustajat vapisevat.

 

Suorsan tekemää peliä värittävät Vesa Valkosen grafiikat.

Peli on täysin ilmainen ja sitä voi pelata niin suomeksi kuin englanniksikin.

Lisätietoja: http://arena-7.appspot.com

Lisätietoja: http://www.seppos.net/areena.html

Lisää aiheesta

Global Game Jam alkaa – Dome kiertää maata jamittelubussissa 

Half-Life innoitti suomalaista pelitaloa: Demon Core on raskaan sarjan tarinaräiskintä 

Miten syntyy videopeli viikonlopussa? Käärimme hihat ja otimme selvää! 

Päin tiiliseinää, syöksy rotkon uumeniin- Turbo Dismount on mustelmien juhlaa 

Keskustelu

Areena-sarjasta tulee varmasti joskus vielä jotain suurempaa. Sen historia on nykyään jo aika legendaarisella tasolla :) hyvä me suomalaiset!

Joskus aikoinaan ostin Areenan ja disketti on yhä tuolla laatikossa ollut siitä lähtien, koska se muuttui pian sen jälkeen freewareksi. Hyvä peli!

No huh huh! Enpä enää vuoden 2007 päivityksen jälkeen uskonut uutta Areenaa näkeväni. Areena 5 oli totisesti sen verran koukuttava strategiaroolipeli, ettei yksikään reaaliaikainen MOBA ole kiinnostanut yhtä paljon. Hieman petyin, ettei tämä uusi Areena ollutkaan mikään kunnianhimoinen uudelleenlämmittely animaatioilla ja äänillä höystettynä. Valikot ovat kuitenkin huomattavasti selkeämmät ja ulkoasu miellyttävämpi kuin 90-luvun peleissä. Kai tämä julkaisu kannatti jo siksi, että nyt joku turistikin saattaa innostua Areenasta – eikös se kirottu roguelike muutenkin ole muodissa?

Muropaketin uusimmat