Legendaarisen Flashbackin comeback 21.8.

19.07.2013 12:00 | Jukka O. Kauppinen

Vuonna 1992 julkaistu Flashback-toimintaseikkailu on yksi 16-bittisen aikakauden tykätyimmistä peleistä. Se iski pelaajiin muun muassa kauniin liiketunnistusteknologialla toteutetun grafiikan ja hienon tarinan  ansiosta. Peli sai myös Fade to Black -nimisen jatko-osan, mutta sarjan kolmas teos jäätyi kehittäjän konkurssiin.

Uutta kuitenkin pukkaa! Alkuperäispelin luoja Paul Cuisset on vauhdissa VectorCell-pelistudionsa ja Ubisoftin kera, ja ensi kuussa pääsemmekin nauttimaan alkuperäisteoksen täysimittaisesta, nykyaikaisesta versioinnista.

Uusi tasoloikkatoimintaseikkailu tarjoilee silmiähivelevää grafiikkaa ja pelin, jonka tekijöiden mukaan rakentaa alkuperäisen pelivision ensimmäistä kertaa täysimittaisessa muodossaan. Modernin pelin mukana tulee myös se aito ja alkuperäinen peli kahden vuosikymmenen takaa.

Flashback saapuu ensin Xbox 360:lle Summer of Arcade –kampanjan mukana 800 MS-pojon hintaan. PS3- ja PC-versiot saapuvat syksymmällä.

 
Lisää aiheesta

Flashback-ensikosketus – upea uudelleentulkinta 20 vuoden takaisesta scifi-klassikosta

Alkuperäinen Flashback, samoin kuin samoihin aikoihin ilmestynyt vastaavahko Another World, oli väkevän tarinallinen toiminta-tasoloikka-seikkailuhybridi. Nimenomaan tarinallinen. Pelin juju oli hyvässä tarinankerronnassa ja hienosti luodussa maailmassa, jossa oli ilo seikkailla. Vaikka se onkin äkilliselle katselijalle lähinnä tasoloikka, on Flashbackissa sisältöä vaikka millaisen seikkailun eväiksi. Onkin jossain määrin kertovaa 90-luvun alusta aikakautena, että tällainen klassikko luotiin juuri silloin sivusta kuvatun tasoloikan eväin, keskellä tasoloikkagenren suurinta kultakautta.

Muropaketin uusimmat