UUSIMMAT

Legendaariset E.T.-pelikasetit laitetaan myyntiin

31.05.2014 20:00 | Juho Anttila

Kuukausi sitten pala pelihistoriaa kaivettiin esille historian hämäristä. Kirjaimellisesti kaivettiin, sillä kyse oli legendaarisen nolosti flopanneen E.T.-lisenssipelin pelikaseteista, joita oltiin dumpattu tuhatmäärin autiomaahan Uuteen Meksikoon. Tempaus liittyi muun muassa Microsoftin tukemaan dokumenttielokuvaprojektiin.

Pelikasetteja löytyi lopulta 1300 kappaletta. Löydetyillä pelikaseteilla on melkoista historiallista arvoa, mutta koko läjää ei sentään aiota laittaa näytille tai haudata museon ullakolle. 700 pelikasettia nimittäin laitetaan myyntiin. Jos olet aina haaveillut omasta E.T.-pelikasetista, nyt siihen on tilaisuus.

Vielä ei ole tiedossa, voiko pelikasetteja ostaa itselleen verkon kautta vai edellyttääkö ostos museoreissua rapakon taakse. Nettihuutokaupoissa E.T.-kasetteja tullaan todennäköisesti näkemään joka tapauksessa. Myöskään muistoesineiden hinnasta ei vielä olla tehty päätöstä suuntaan tai toiseen.

Huvittavana yksityiskohtana jokainen myytävä E.T.-pelikasetti varustetaan aitouden varmistavalla leimalla. Ei väärennösten varalta, vaan siksi, että autiomaan syvyyksiin on haudattu yhä yli puoli miljoonaa E.T.-pelikasettia. Näin ostaja voi varmistua siitä, että kyse on todellakin virallisen kaivausprojektin tuloksista eikä kasetista, jonka joku on käynyt kaivamassa esille omin päin. Keräilijöille tosin luulisi kelpaavan kumman tahansa niin kauan, kun esine vain on alkuperäinen.

Lähde: Joystiq

Lisää aiheesta

E.T:tä etsimässä – kadonneen aarteen metsästäjät tonkivat tunkiota

Yksi tunnetuimmista pelimyyteistä osoittautui paikkansapitäväksi

Autiomaahan dumpatut E.T.-pelikasetit kaivetaan esille luvallisesti