Uusimmat

LEGO-palikat massiiviseksi verkkopeliksi

06.03.2007 15:04 Miikka Lehtonen

LEGO-palikat ovat leluista legendaarisimpia. Kukapa meistä ei olisi vuosien varrella kyhännyt ihmeellisiä linnoja, laivoja ja muita häkkyröitä kaveriensa kanssa? Nyt palikat muuttuvat virtuaalisiksi ja leikkikaverien määrä kasvaa.

LEGO-yhtymä on tänään ilmoittanut työstävänsä massiivimoninpeliä LEGO-palikoiden ympäriltä. Yhteistyökumppaniksi on valittu muun muassa Auto Assault -pelistä tuttu NetDevil. Pelin mahdollisuuksista ei ole vielä sen tarkemmin tietoa, mutta idea on joka tapauksessa kiintoisa.

”LEGO-brandi edustaa rakentamista, luomista ja ongelmanratkontaa, arvoja, jotka sopivat hyvin yhteen massiivimoninpelienkanssa”, lego-kiho Lisbeth Valter Pallesen kertoi. ”Yhdistämällä online-maailman sosiaalisen kanssakäymisen fyysiseen leikkiin, LEGO tulee tarjoamaan uusia kokemuksia niin lapsille kuin faneilleenkin.”

Myös NetDevilillä oltiin tyytyväisiä. ”LEGOilla leikkiminen ja online-maailmojen kehittäminen ovat molemmat luovia toimintoja. Niiden yhdistäminen on ammatillisesti tyydyttävää ja odotamme innolla pääsevämme tekemään yhteistyötä LEGOn kanssa”, NetDevilin Scott Brown hehkutti. Pelin on kaavailtu ilmestyvän vuonna 2008.

Mikäli virtuaalilegot kiinnostavat, mutta odottelu tai polvenkorkuiset pelikaverit eivät niinkään, vaihtoehtoja on tarjolla. Esimerkiksi Blockland-peli antaa pelaajien käyttöön rajattoman määrän palikoita ja erilaisia tiloja, joissa puuhailla niiden kanssa. Hupaa voi pitää myös kaverien kanssa vartavasten pyörivillä servereillä. Blocklandiin voi tutustua pelin kotisivuilla.