Uusimmat

Lego Star Wars -pelit matkasivat kauan sitten, kaukaisen galaksin halki

22.09.2016 10:00 Jukka O. Kauppinen

Lego-pelit ovat varmasti tuttuja ihan joka ikiselle videopelejä joskus pelanneelle. Ja nyt pelien suuri pyörä on pyörähtänyt täyden matkan, sillä jo se ihan ensimmäinen Lego-peli oli Star Warsia – ja uusin elokuvakin sai lopulta omansa legostelunsa.

Vaan miettikääs – siitä on jo/vain 11 vuotta, kun höpsöltä kuulostava idea Lego-peleistä napsahti pöydillemme.

Lasten rakennuspalikoiden yhdistäminen Star Wars -videopeliin kuulostaa hyvin oudolta idealta, jopa loukkaukselta niitä kohtaan jotka vielä jaksavat uskoa George Lucasin avaruuseepoksen ensimmäisen trilogian nousuun. Miten muka legopalikkauniversumissa seikkailevilla legoukoilla voisi saada aikaan hyvän pelin, varsinkin kun ottaa huomioon, että Star Wars -pelien runsaslukuinen joukko on tasoltaan ennestäänkin lievästi sanottuna kirjava?

Näin kysyttiin Lego Star Wars -pelin arvostelussa 10.5.2005. Ja niinhän siinä kävi, että siitä tuli oikein kunnon lisenssipeliklassikko. Hauska tasohyppely-toimintaseikkailu, joka vetosi niin isoihin kuin pieniin pelaajiin ja nosti Traveller’s Tales -studion maailman huipulle.

Peli hittiintyi niin älyttömän nopeasti, että jatkoa saatiin jo seuraavana vuonna ja sittemmin tasaisen tiheään tahtiin:

Nyt on Legoilla on kuitenkin tiukka paikka edessä. Viimeisin Star Wars -leffa oli komea mutta aika ontto efektivetäisy, joka tyytyi lähinnä toistamaan nelosepisodin tarinan uusissa kuorissa. Vaan samaa ovat tehneet Lego-pelitkin – toistoa on piisannut ja välillä ideat ovat olleet kovin vähissä.

Lego Star Wars The Force AwakensLego Star Wars The Force Awakens

Miten siis käy, kun Juho Anttila pureutuu Lego Star Wars: The Force Awakens -peliin?

Tässä vaiheessa arvostelua kerrotaan perinteisesti LEGO-pelien idea niille, jotka ovat asuneet viimeiset kymmenen vuotta sivistyksen ulottumattomissa. Lyhyesti luonnehtien kyse on kevyistä toiminta- ja tasohyppelypeleistä, joissa kuoleminen ei ole niin vakavaa. Sen sijaan pääasiaksi nousee hauskanpito, mieluiten kahdestaan kaverin kanssa sekä etsimisen ja löytämisen riemu.

Perinteisimmillään LEGO-pelit ovat pitäneet sisällään noin 18 tarinallista kenttää, jotka niputtavat usein kolmenkin elokuvan tarinan samaan pakettiin. Lego Star Wars: The Force Awakensin lähdemateriaalina toimii pääasiassa vain uusin Tähtien sota -leffa, mikä on pakottanut hakemaan lisäinspiraatiota sekä Jedin paluusta että tapahtumista alkuperäisen trilogian viimeisen osan ja uuden leffan välillä.

Lego Star Wars: The Force Awakens sisältää epilogeineen yksitoista uutuusleffaa käsittelevää tehtävää, Jedin Paluun loppuhetkiä muistelevan prologin sekä kuusi itsenäistä, tarinaa alustavaa seikkailua. Tämän lisäksi paketissa riittää taas huima määrä haahuilua ja salaisuuksien etsimistä useammallakin puoliavoimella pelialueella. Tekemisestä ei siis ainakaan ole pula.

Lue koko arvostelu: Lego Star Wars: The Force Awakens lennättää ja räiskityttää oivallisesti (PC, PS3, PS4, Wii U Xbox 360, Xbox One)

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat