UUSIMMAT

Leisure Suit Larry on tuorein Kickstarter-keräyksen kohde

03.04.2012 10:16 | Miikka Lehtonen

Kickstarter-mania alkaa hiljalleen karata käsistä. Pelitiimi toisensa jälkeen näkee crowdfundingissa oikotiensä onneen ja säntää käsi ojossa riviin. Tuoreimmat jonottajat ovat aseistautuneet Leisure Suit Larry -lisenssillä ja Al Lowen nimellä. Vieläkö kukkarossasi riittää rahaa?

Minulle tuntemattoman Replay Gamesin ”Make Leisure Suit Larry Come Again” -projekti kerää 500 000 taalaa Leisure Suit Larry in the Land of Lounge Lizards -pelin, eli sen ensimmäisen Larry-seikkailun, uudelleenlämmittelyyn. Lisenssi on ostettu Sierralta, tai oikeammin siltä firmalta, joka aikanaan osti sen Sierran kuolinpesästä. Lisäksi Larryn isänä ja Domen kaverina tunnettu Al Lowe on tiettävästi mukana projektissa. Nämä olivat hyvät uutiset.

Huonolla puolella tähtäimessä ei suinkaan ole parserivetoinen pelikokemus, vaan modernimpi viritelmä. Vieläpä sellainen, joka on optimoitu ”moderneja kosketusnäyttöjä” (eli kännyköitä ja tabletteja) varten. Mutta hieman oudosti alkuvaiheessa tähtäimessä on vain PC-versio ja tableteille suunnataan vasta, jos budjetti ylittyy. Onko PC-miesten kohtalona siis pelailla Larryä kömpelöllä käyttöliittymällä, joka ei ota hiirestä ja suuresta näytöstä kaikkea irti? Toivottavasti ei.

Tässä Tim Scha… Al Lowe, jolla on asiaa:

 

Osallistu siis jos haluat että Larry tulee taas. Tosin näyttää siltä, että tällä rahan kilisemisvauhdilla Larryltä lentää taas kohta, lahjoitit tai et.

Linkki: Kickstarter

Lue myös

F2P-mies ennustaa: Skyrimistäkin ilmaisversio

Hardcore-räiskintäpeli Takedown keräsi sittenkin Kickstarter-rahansa

Osallistu Ghost Recon Onlinen betaan

WWE ’12 (PS3, Xbox 360)

Keskustelu

@4 No näin vastaa tiimi omassa FAQ:

How come it’s costing you $500,000 to do a re-make of Leisure Suit Larry and it only cost Double Fine $400,000 for a brand new game?

This was another really popular question today. I (Paul) just got off the phone with Greg, the producer over at Double Fine and asked him how it was possible to make a full fledged adventure game for $400k when it’s costing us $500k to re-make Leisure Suit Larry. He told me that they initially only planned on making a small iOS game with 3 people on the entire team: 1 artist, 1 programmer, and 1 producer. That, plus they already had a game engine they spent millions of dollars making for a previous game whereas we’re using the Unity engine and we’re starting with the PC English version, which is a huge, huge difference!! The only thing we can re-use is the original design. Everything else we need to create from scratch: characters, environments, animations, engineering, and even sound effects.

Aika järkyttävää määrää fyrkkaa nuo tarvitsee mukamas peliinsä. Kyse on siis samasta kuin Monkey Island uudelleenlämmittely, eli uudet grafiikat, musiikit ja oletettavasti ääninäyttely. Mihin ne puolta miljoonaa tuossa tarvitsee?

Olen pelannut alkuperäisen ykkös Larryn jossa oli vielä parseri sekä vga-version joka toimi jo kokonaan hiirellä.

Kolmas versio samasta pelistä on jo vähän liikaa, luulisi että useampi vanha Sierra/Larry fani kiinnostuisi jos tarjottaisiin jotain uutta, tai edes päivitetty versio jostain sarjan toisesta pelistä (esim. loistavasta kolmososasta).

Kyllä siellä on projektin Kickstarter-sivulla mainittuna ”A modern point-and-click/touchscreen interface” että kyllä sitä kyhätään ihan normi hiirisysteemillekin.

Sen lisäksi uskoisin että sillä modernilla käyttöliittymällä meinataan semmoista, että kun vie kursorin ruudun ylälaitaan, siellä on sitten kaikki walk, talk, unzip, taste ym. mahdollinen. Itse asiassa jopa taitaa yhdessä kohtaa tuota videoa näkyä moinen.

Muropaketin uusimmat