Lentoräiskintää koko kansalle: tällainen on World of Tanksin seuraaja

28.01.2014 11:00 | Jukka O. Kauppinen

JOK nousi koneeseensa ja sulki kuomun. Sen jälkeen äijä muisti, että pitäisihän se kone käynnistääkin. Ei muuta kuin siivelle veivaamaan inertiakampea ja sitten äkkiä painamaan starttia ohjaamoon. No perhana, se käynnistyi ja potkurivirta heitti äijän maahan. Konekin ajatteli jo lähteä itsekseen ilmaan mutta saihan mies sen kiinni. Tällaista se yksinäisen ilmojen suden elämä on, vaikka ei Porco Rosso ollakaan.

Warplanesin olemuksesta tunnistaa selvästi World of Tanksin reseptin. Pelaajille annetaan käteen ilmainen peli ja sopivasti alkupääomaa lentokoneiden ja pelivaluutan muodossa. Valitse kone, klikkaa Battle ja anna paukkua. 15 pelaajaa lentosotii 15 muuta vastaan ja erä päättyy kun kaikki vastustajat on ammuttu alas tai vastustajan omaisuutta on tuhottu riittävästi.

Pelistä tunnistaa hyvän f2p-pelin perusidean: se haluaa koukuttaa ja palkitsee pelaajaa alussa avokätisesti. Matseista ropisee tilille pelirahaa, kokemusta ja präniköitä, joilla voi ostaa lentokoneisiinsa parempia osia ja päivittää koneita parempiin variantteihin. Ja kun hynää/kokemusta on riittävästi, hangaariin voi ostaa myös uusia koneita, jotka on jaettu kymmeneen eri tasoon, tieriin.

Ja näin se Pokemon-efekti sitten etenee. Gotta catch them all. Lisää kivoja koneita, isompia aseita, lisää tulivoimaa ja nättejä maalipintoja, joilla lentosodasta saa lystimpää ja omannäköisempää. Mistä kalustosta tykkäät, minkälaisista koneista diggaat? Ehkä myös: minkä valtakunnan kalusto on makuusi? Koneitahan voi ostella ihan ongelmitta minkä maan kalustopuusta haluaakaan, mutta on silti käytännöllisempää vääntää yhden maan kalustolla kerrallaan. Tällöin kokemuspisteitä karttuu kyseisen maan plakkariin ja pelaajaa aukoo maan konekalustopuuta eteenpäin, kohti kovempia koneita. Sitten jossain vaiheessa vaihdetaan maata ja huvitellaan vähän erilaisilla koneilla.

Lue koko arvostelu: World of Warplanes (PC)

Lisätietoja: http://worldofwarplanes.com

Lisää aiheesta

War Thunder vs World of Warplanes – f2p-lentosimujen sota 

Wargaming.Netin synttärit olivat valkovenäläinen spektaakkeli 

World of Warplanes –haastattelu – sotatankeista lentohommiin [1+2]