Uusimmat

Lepää rauhassa, Steam Machine – Valve on kuoppaamassa pelikonettaan

02.04.2018 18:24 Muropaketin toimitus

Valve on hautaamassa omia pelikoneitaan, sillä Steam Machine -osiota ei enää löydy Steamista kuin hakemalla. Silloinkin linkit ohjaavat pois pelikaupasta.

Steam Machinet olivat Valven myymiä melko kalliita pelaamiseen tarkoitettuja tietokoneita. Niitä valmistivat esimerkiksi Alienware ja Asus. Pelikoneista ei ole kuulunut mitään vähään aikaan ja Valve vaikuttaa lopettaneen Steam Machinen kaupittelun.

Pelikoneita ei löydy enää etusivun Laitteisto-valikosta, mutta vanhan Steam Machine -sivun löytää hakemalla. Se tarjoaa linkkejä Steamin ulkopuolisille nettisivuille.

Valven näkemyksen mukaan Steam Machine yhdistettynä Steam Controller -ohjaimeen ja SteamOS-käyttöjärjestelmään olisi mullistanut pc-pelaamisen. Kun Steam Machinet tulivat myyntiin vuonna 2015, saapui markkinoille vain muutama pelikone.

Steam Machine -pelikoneet olivat alusta saakka ongelmallisia. Niitä leimasivat erinäiset viivästykset, kova hinta sekä lopulta se, ettei kukaan ollut oikeastaan kiinnostunut SteamOS-käyttöjärjestelmästä. SteamOS oli buginen ja sen kuvataajuus oli kehno verrattuna Windows 10 -käyttöjärjestelmään.

Steam Machinen lanseerausta haittasi Valven toinen olohuoneisiin suunniteltu peliväline: Steam Link. Se suorittaa saman asian kuin Steam Machine, sillä se suoratoistaa pelejä televisioon. Lisäksi Steam Link on huomattavasti halvempi vaihtoehto.

Tällä hetkellä Steam Link on mittavassa alennusmyynnissä, kun sen ostaa jonkun tarjolla olevan pelin kanssa.