Lakko vie tärkeät näyttelijät Life is Strange 2:sta ja Resident Evil 2:n uusintaversiosta

16.06.2017 12:01 | Muropaketin toimitus

Ääninäyttelijä Ashly Burch on kertonut, ettei hän palaa rooliinsa Life is Strangen jatko-osassa johtuen pelien ääninäyttelijöiden lakosta. Myöskään Alyson Court ei palaa rooliinsa Resident Evil 2:n uusintaversiossa.

Viime vuoden puolella kerroimme, että videopelien ääninäyttelijät menivät lakkoon saadakseen paremmat työehdot ja parantaakseen työturvallisuutta. Vaikka jo 30 peliyhtiötä on suostunut SAG ja AFTRA -ammattiliittojen vaatimuksiin, jatkuu lakko yhä. Nyt sillä alkaa myös olla seurauksia, jotka näkyvät – tai oikeammin kuuluvat – kotisohvalla asti.

Kotaku raportoi, että pitkän linjan ääninäyttelijä, muun muassa Horizon Zero Dawnin (2017) pääosasta tunnettu Ashly Burch ei palaa rooliinsa Chloe Pricena Life is Strange -pelin (2015) tulevassa jatko-osassa, joka julkistettiin E3-messuilla muutama päivä sitten. Burch kertoo, että julkaisija Square Enix tarjosi hänelle työtä, mutta hänen täytyi jättää se ottamatta vastaan lakon vuoksi.

”Tuntuu vähän kuin olisin antanut lapseni adoptioon”, kuvailee Burch, joka kertoo kokeneensa Chloen roolin hyvin henkilökohtaiseksi.

Burchin roolin perii aloitteleva näyttelijä Rhianna DeVries.

Toinen menetys pelaajille tulee, kun Capcom julkaisee Resident Evil 2:n (1998) uusintaversion. Pelin viidessä eri versiossa Claire Redfieldia näytellyt Alyson Court ei nimittäin tule palaamaan rooliinsa.

Court kertoo tuoreella YouTube-videolla, että hänelle tarjottiin työtä, mutta sopimuksen luettuaan ääninäyttelystä vastaava yhtiö ilmoitti, että he vaihtavat Courtin ammattiliittoon kuulumattomaan työntekijään. Syynä lienee se, että kanadalainen Court kuuluu paikalliseen ACTRA-ammattiliittoon, joka tukee SAG-AFTRA -lakkoa.

Muropaketin uusimmat