Liikunnallinen mobiilipeli kannustaa reippailuun

25.03.2014 19:30 | Jukka O. Kauppinen

Suomalainen mobiilipelikehittäjä Planetboard Oy on tehnyt vähän erilaisemman mobiilipelin. OutCatch näet lainaa ideansa vallan mainiolta geokätkentä-harrastukselta, mutta tarjoaa tosimaailman aarteenetsinnän riemuja vähän kansantajuisemmassa muodossa.

OutCatch-mobiilipelissä yhdistyvät geokätkennän jännittävyys, liikunta ja pelaaminen. OutCatch perustuu geokätkennän tapaan aarteenetsinnän perusideaan. Pelaaja etsii aarretta älypuhelimen avulla, jonka kompassia, paikkatietoja ja karttasovellusta peli hyödyntää.

OutCatchin uunituore versio 1.5 on saatavana ilmaiseksi iPhone-älypuhelimille App Store -sovelluskaupasta. Peli toimii myös mobiiliverkkoon kytketyissä iPad-tablettilaitteissa.

Pelikehittäjä on myös selvitellyt pelaajakansan mieltymyksiä  kyselyssä, jonka päätelmien mukaan liikunnalliset mobiilipelit innostavat ihmisiä liikkumaan ulkona entistä enemmän.

Maaliskuussa 2014 tehdyssä nettikyselyssä tiedusteltiin ihmisten ulkoilutottumuksia sekä miten hyvin ihmiset tuntevat liikunnallisia mobiilipelejä. Samalla selvitettiin miten moni on pelannut niitä aiemmin ja miten moni ymmärtää mistä geokätkennässä on kyse.

Lähes jokainen kyselyyn vastannut (94 %) ymmärtää mitä tarkoitetaan käsitteellä liikunnallinen mobiilipeli. Vastanneista jo kolmannes (32 %) on myös pelannut jossain määrin jonkinlaista liikunnallista mobiilipeliä. On siis selvästi nähtävissä, että pelien mobilisoituminen on tulossa vahvasti myös liikunnan ja ulkoilun pariin.

Kaikkien vastanneiden keskuudesta jopa kaksi kolmasosaa (69 %) uskoo, että ulkoliikkumiseen kannustava mobiilipeli lisäisi liikkumisen määrää. Prosenttiluku on entistä suurempi liikunnallisia pelejä kokeilleiden keskuudessa, sillä heistä peräti 81 prosenttia uskoo tällaisen mobiilipelin lisäävän ulkoilun määrää.

Kyselyssä tiedusteltiin myös ihmisten ostovalmiutta liikunnallisten mobiilipelien suhteen. Vastaajista lähes kaksi kolmasosaa (62 %) arvioi olevansa valmiita maksamaan euron tai enemmän OutCatchin kaltaisesta pelistä. Liikunnallisia mobiilipelejä kokeilleiden keskuudessa valmius maksaa pelistä nousi 74 prosenttiin.

Lisätietoja: www.outcatch.net/fi