Uusimmat

Lik-Sang.com lopetti toimintansa

24.10.2006 19:06 Miikka Lehtonen

Lik-SanMonien import-fanien ja yleisesti peleistään nauttivien suosikkipaikka, maailman suurimpiin import-liikkeisiin kuuluva Lik-Sang.com on tänään ilmoittanut lopettavansa toimintansa välittömästi.

Syynä Lik-Sangin yllättävään sulkemiseen on Sonyn äskettäin Lontoon korkeimmassa oikeudessa saavuttama tuomio, jolla PSP-konsolien myynti todettiin laittomaksi. Motiivina on kuulemma pelaajien suojelu.

Mistä koko jutussa sitten oli kyse? Lik-Sang.com oli toimiessaan eräs suurimpia aasialaisten pelien ja pelikoneiden myyntiin erikoistuneista sivustoista. Firma välitti pelejä, laitteita ja paikallista pelikulttuurikrääsää tuhansille pelaajille ympäri maailman. Mukaan kuului tuotteita kaikkien suurten valmistajien, mutta myös pienempien kulttifirmojen valikoimista. Lik-Sang joutui Sonyn hampaisiin firman rähmättyä PSP-käsikonsolinsa julkaisun, joten pelaajat joutuivat odottamaan konsoleitaan useita kuukausia. Tai tilaamaan ne ulkomailta.

Sony ei ole kommentoinut tapahtumia, mutta firman edustaja oli ehtinyt jo ennakkoon puhua oikeusjutusta GameIndustry.bizille. ”Loppujen lopuksi yritämme suojella kuluttajia ostamasta laitteita, jotka eivät täytä EU:n turvallisuusvaatimuksia, jotka eivät PlayStation 3:n tapauksessa ole taaksepäin yhteensopivia aiempien laitteiden kanssa, eivät soita eurooppalaisia BluRay-levyjä tai ole takuumme piirissä”, kuului kommentti.

Huvittavaksi tilanteen tekee se, että Lik-Sang.com väittii sulkemisuutisensa yhteydessä välittäneensä useita PSP-käsikonsoleita ja laitteen pelejä Sonyn korkea-arvoisille johtajille, koska nämä itsekään eivät pystyneet hankkimaan konsoleita ’laillisesti’. Firma heilautti myös kinnasta Sonyn liikuttavalle huolenpidolle. ”(Lik-Sang) on vahvasti eri mieltä Sonyn kanssa siitä, että kuluttajat kaipaavat tällaista suojelua. Lik-Sangista toimitetut PSP konsolit sisälsivät aidot Sonyn 100V-240V vaihtovirta-adapterit, jotka olivat läpäisseet muunmuassa CE-tarkistuksen ja toimivat maailmanlaajuisesti.”

Lik-Sang lupasi palauttaa sisällä olleista tilauksista kuluttajille aiheutuvat kulut, eikä ota enää uusia tilauksia vastaan. Firma ei ymmärrettävästi ollut päätöksestä tyytyväinen, kuten lehdistötiedoitteen loppukommenteista voi päätellä. ”Syyttäkää Sonya. Tämä on viimeisin musta tahra heidän häpeällisellä markkinajohtajan urallaan. Imperiumi ’voitti’ viimeinkin. Muutamat suuret brittiläiset jälleenmyyjät luultavasti iloitsevat, mutta muu pelimaailma menetti tänään jotain.”

Tarinan opetus? Älkää yrittäkö tilata PlayStation 3 -konsoleita ulkomailta, jotta mustapukuiset miehet eivät joudu suojelemaan teitä vääriltä kulutustottumuksilta.

Tilasitko ikinä mitään Lik-Sangista?

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat