Liki miljoonan pelaajan WoW-piraattiserveri sulkeutui asukkaiden juhliessa

12.04.2016 17:45 | Jukka O. Kauppinen

Piraattiserverit ovat asia, josta MMO-pelien valmistajat eivät oikein tykkää. Jotkut jaksavat tehdä jotain niiden kitkemiseksi, mutta siinä vaiheessa kun serverisofta on tehty ihan itse, niin eipä asialle oikein voi enää tehdä juuri mitään lakiteitse. Yleensä ne eivät myöskään aiheuta kovin suurta lovea virallisten pelien pelaajamääriin.

Poikkeus sääntöön oli Nostalrius, jonka piraattiserverimaailmassa asui yhteensä noin 800 000 pelaajaa, joista 150 000 pelasi edelleen aktiivisesti. Mutta senkin tarina on nyt ohi, sillä Nostalrius sulki ovensa juhlallisesti tuhansien ja tuhansien virtuaalimaailman asukkaiden nauttiessa yhteisistä viimeisistä hetkistään:

Nostalriusin loppu tuli Blizzardin lakimiesten toimesta, jotka pyysivät vahvasanaisesti piraattipalvelinta lopettamaan toimintansa tai he aloittavat oikeustoimet.

Pelimaailman ylläpitäjät ovat kuitenkin antaneet luomuksensa lähdekoodin vapaaseen jakoon, jotta muutkin voivat tarjota yhteisöilleen antiikkisia WoW-kokemuksia. Piraattiserveri näet oli jäädytetty maailmallisesti ja mekaniikoiltaan aikaan ennen ensimmäistä WoW-lisäriä, eli pelielämys painottui vanhan koulun luolastoihin, puuhasteluun ja ennen kaikkea yhteisöllisempään touhuamiseen.

Lisätietoja: https://en.nostalrius.org/

World of Warcraft

World of Warcraft

Lisää aiheesta

Ultima Onlinen fanipalvelimet pörräävät edelleen nettiseikkailijoiden iloksi

Blizzard selätti WoW-piraattiserverin: korvauksia 88 miljoonaa!

Privaatti vai piraatti? Yksityiset MMO-palvelimet haastavat pelitalot

NCsoft julisti sodan piraattiservereille

Muropaketin uusimmat