Lisa The Painful RPG –peli on feministien painajainen

26.11.2013 22:45 | Teemu Viemerö

Moni feministi suuttui Grand Theft Auto V:n julkaisun jälkeen, koska heidän mukaansa pelintekijät polkivat kiltit naiskuvat suohon. Entä jos olisi peli, jossa ei olisi naisia ollenkaan? Olisi vain miesten maailma, jossa kaikki naiset olisivat kuolleita? Lisa The Painful RPG tekee tämän, mutta se ei ole kaunis kokemus edes pelin mieshahmoille.

Lähes puolet Kickstarter-yhteisörahoituksesta keränneen pelin luoja Austin Jorgensen kuvailee trailerissa peliään selvitymistarinaksi täynnä uhrauksia ja perversioita. Naisten puuttuminen pelin maailmasta tuo mieshahmoista esille heidän huonot puolensa, joten luvassa on ennen kaikkea paljon partoja, mutta myös paljon verta, synkkää filosofiaa ja ahdistavaa menoa.

Synkkää painoarvoa tuovat erityisesti rankat uhraukset. Jorgensen mainitsee Kickstarter-sivulla vihaavansa pelien avaavan reitin hyvään loppuun liian helposti, joten kehittäjä haluaa oman pelinsä olevan armoton pelaajalle. Pelaaja joutuu muun muassa päättämään luopuuko hän raajoistaan pelastaakseen ryhmäläisten hengen. Pelin selviytymisaspektissa ei puolestaan kiinnitetä huomiota niinkään energia- ja kestävyyspalkkeihin vaan siihen kuinka itsekkäästi tai itsevarmasti pelaaja käyttäytyy.

 

Jokainen tekoälyinen hahmo on myös ulkonäöllisesti erilainen, mikä tuo ennen kaikkea vaihtelua vuoropohjaiseen taisteluun perustuvan pelin vihollisiin. Ovelimmat pelaajat voivat kiertää ja jopa välttyä taistelutilanteilta tarjoamalla vihaiselle kärttyotsalle tupakan.

Lisätietoja: Kickstarter

Lisää aiheesta

GTFO – pelaamisen pimeä, naisvihamielinen puoli